Nytt fiasko för Real – föll hemma mot Levante

Publicerad 2018-10-20

Real Madrid har tappat all form och nye tränaren Julen Lopetegui hänger löst.

I dag förlorade man hemma mot Levante med 1–2 och har därmed fem raka matcher utan seger.

– Sparken är det sista jag tänker på, säger Lopetegui efter matchen.

Real Madrids hemmapublik buade ut sitt lag i havltid mot Levante.

Och det fanns fog för det. Man kom till spel med fyra raka utan seger och efter 13 minuter låg man under med 0–2 mot Levante.

Redan efter sex minuter misslyckades Raphël Varane med markeringen av Jose Morales på en snabb omställning och Morales kunde runda Thibaut Courtois och sätta 1–0.

Bara minuter senare var Varane återigen inblandad i ett baklängesmål. Den här gången var det han som orsakade straffen som Marti Roger kunde slå in.

Skott i stolpen och bortdömt mål

Levante hade också ett 3–0-mål inne men efter Var-granskning blev det bortdömt för offside i ett tidigare läge.

I halvtid bytte pressade managern Julen Lopetegui in Gareth Bale och Real lyfte sig flera snäpp. Utdelning kom också i den 72:a minuten när Marcelo tog emot en passning snett inåt bakåt och dundrade upp bollen i nättaket.

Karim Benzema hade sedan ett distansskott i stolpen och i 88:e minuten satte Mariano 2–2 – bara för att bli bortdömd för offside.

Förlusten är tredje raka i alla tävlingsmatcher för Real Madrid, den sämsta sviten sedan 2009.

– Fotbollen är orättvis mot oss just nu, säger Julen Lopetegui efter matchen och bedyrar att han inte är rädd för sparken.

– Det är det sista jag tänker på just nu. Spelarna förtjänar inte att bli straffade så här, det är väldigt nedstämt i omklädningsrummet efter en hemmaförlust.

I väntan på övriga matcher under omgången kvar på femte plats, men riskerar att rasa än mer. Levante klättrar upp till sjunde plats i den tajta tabellen.