Haglund nickade BP till allsvenskan

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-11-16

Mål på bortaplan frälste Brommapojkarna

Philip Haglund heter Brommapojkarnas hjälte.

Han gjorde Stockholmslagets mål när BP via 1–1 på Starke Arvid tog sig tillbaka till den svenska fotbollens finrum.

Det efter en sensationell höst.

– Jag är fantastiskt stolt och väldigt rörd, säger BP-tränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

Brommapojkarna såg inte ut som ett lag för allsvenskan i våras. Laget som åkte ur högsta serien säsongen 2007 började året i superettan under nye tränaren Kim Bergstrand riktigt svagt. Men Bergstrand och BP reste sig och under hösten har laget varit superettans formstarkaste lag. I sista omgången klev man också förbi Assyriska och knep kvalplatsen och precis som 2006 utnyttjade man kvalplatsen på bästa sätt. Då var det Häcken som knäcktes. Nu var det Ljungskile.

I sista sekunderna

BP gjorde en godkänd match på Grimsta IP, men kom inte närmare att spräcka nollan än ett ribbskott. På bortaplan kom dock målet som var värt två. På övertid, med egentligen bara sex sekunder kvar, hittade lagkaptenen Jon Persson rätt med en hörna. Philip Haglund gick upp och nickade in 1–0. Ett mål som satte oerhörd press på hemmalaget Ljungskile som redan fått en man utvisad.

– Fantastiskt viktigt att målet kom när det kom. Vårt första hörnmål för i år och det kom i rätt läge, säger BP-tränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

1–1 räckte

LSK kvitterade dock in inledningen av andra halvlek och därmed sprack den nolla som målvakten Kristoffer Nordfeldt hållit i 611 minuter i sträck i tävlingsmatcher. Trots en man mindre pressade LSK för ett segermål och Nordfeldt fick visa klassen vid ett par tillfällen. BP höll dock ut och var i slutändan närmast segerm när Mauricio Albornoz sköt i ribban. Fler mål blev det inte och 1–1 betyder att Brommapojkarna via fler mål gjorda på bortaplan är tillbaka i allsvenskan efter bara ett år i superettan.

Kim Bergstrand tog över efter succétränaren Claes Eriksson och nu är han allsvensk tränare. Om han nu tränar laget nästa år?

– Vi får se. Jag har kontrakt nästa år. Jag hoppas det, säger Bergstrand till TV4 Sport.