Trots det fick ”Gunners” lämna Stamford Bridge som förlorare.

– Vi var verkligen illa ute, säger Maurizio Sarri till BBC.

Arsenal FC

Unai Emery och Arsenal fick en tuff start på Premier League.

Mot Manchester City blev det direkt förlust på hemmaplan i premiären – och mycket mer lovande såg det inledningsvis inte ut i den andra omgången.

I en svår bortamatch mot Chelsea hamnade ”Gunners” i underläge efter nio minuters spel.

Nyförvärvet Jorginho följde upp förra veckans kyliga straffmål med att i dag sätta en perfekt boll i djupled mot Marco Alonso på vänsterkanten.

Den spanske vänsterbacken tog sig in centralt och frispelade en framstormande Pedro som placerade in 1–0 för Chelsea.

Arsenal kom tillbaka

Tio minuter senare fick Pierre-Emerick Aubameyang en jättemöjlighet att kvittera för Arsenal – men anfallaren sköt över från nära håll efter en fin framspelning av Hector Bellerin.

Och missen skulle straffa sig.

Bara minuten senare tog Alvaro Morata emot en långboll och höll undan för mittbacken Shkodran Mustafi innan han satte 2–0 bakom Peter Cech.

– Tänk vad fotboll kan vara grymt. Aubameyang skulle ju såklart ha satt 1–1 för Arsenal, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Arsenal skulle dock resa sig.

I den 37:e minuten spelade Aubameyang fram bollen till Henrich Mchitarjan som tryckte in reduceringen bakom Kepa Arrizabalaga.

Och inte nog med det.

Mchitarjan låg även bakom kvitteringen som följde bara fyra minuter senare. Med en hård passning in i straffområdet fann armeniern Alex Iwobi som tryckte in 2–2.

Men trots den imponerande återkomsten fick bortalaget lämna Stamford Bridge tomhänt.

Hazard bakom avgörandet

I den andra halvleken bytte Maurizio Sarri in Eden Hazard som låg bakom Chelseas avgörande.

Belgaren spelade i den 81:a minuten fram Marco Alonso som kunde rulla in 3–2 för hemmalaget.

Fler mål blev det inte och därmed var det enbart spanska målskyttar i protokollet för Chelsea som nu har två raka segrar i inledningen av Premier League.

– Tre poäng var ett viktigt mål för oss. Vi spelade väldigt bra i 75 minuter, men förutom det var 15 minuter fruktansvärda, säger Mauruzio Sarri till BBC efter matchen.