Taktisk triumf när Degerfors skrällde

Publicerad 2011-05-09

Ett genidrag låg bakom Degerfors skräll mot Jönköpings Södra.

En motståndarback var långsam – därför fick den snabbaste mittfältaren skolas om till forward.

– Jag älskar att vara den där spelaren som ska vara jävligt jobbig, säger matchvinnaren Christophe Lallet till VF.

Lallet.

Jönköpings Södra har öppnat superettan starkt. Men när Degerfors granskade motståndet hittade de två punkter att utnyttja:

– Vi hade konstaterat att Jönköping har en mittback som är sämre på huvudet och en som är lite långsammare, säger Degerforstränaren Patrik Werner till VF.

Ordern blev därför att sätta truppens nickstarkaste anfallare, Peter Samuelsson, mot den nicksvage och flytta upp kvicke Christophe Lallet där bredvid.

Tolv minuter in i matchen visade sig draget lyckat. Lallet löpte på en långboll från Erik Jernberg och placerade in 1–0. Resultatet stod sig matchen ut.

Qviding nära poäng

I 90 minuter höll de tätt. Tolv sekunder senare rasade Qviding. Nu är de enda superettalaget som inte har vunnit i årets serie.

Falkenberg lyfte från botten sedan Erik Johansson slagit in segermålet på tilläggstid.

Men kvar i tabellens undre skikt är Västerås, som trots att de tog ledningen två gånger fick nöja sig med oavgjort mot Värnamo, där Jonathan Ring gjorde andra målet.

Mittenmötet mellan Ljungskile och Öster slutade däremot oavgjort, 0–0.