Ny straffmiss och nytt poängtapp för United

Publicerad 2019-08-24

Mot Wolverhampton missade Paul Pogba straff i minut 68.

Mot Crystal Palace missade Marcus Rashford straff i minut 69.

En minuts skillnad – men en poängs skillnad i utdelning för United.

– Två matcher, två straffmissar. Om vi hade satt dem hade vi haft ett annat scenario, säger Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer enligt Sky Sports efter 1–2 mot Crystal Palace.

Efter 1–1 mot Wolverhampton senast så var Manchester United sugna på att hitta tillbaka till vinnande vägar i Premier League-fotbollen.

Den första halvleken hemma mot Crystal Palace blev dock inte mycket att hurra över för United, som drabbades av två tunga smällar en dryg halvtimme in i matchen.

Först blev Luke Shaw sittandes, till synes skadad, vilket innebar par minuters medicinsk uppmärksamhet för vänsterbacken.

I princip direkt efter skadeavbrottet så hittade gästande Crystal Palace ett ledningsmål på Old Trafford.

I den 32:a minuten så sprang sig Jordan Ayew fri efter att svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf förlorat en nickduell.

Efterföljande avslut var välplacerat – och innebar en överraskande 1–0-ledning för Crystal Palace.

Direkt efter målet skulle dessutom en skadad Shaw tvingas bryta matchen, och ersättas av Ashley Young.

Insidan av stolpen

Därefter påbörjades kvitteringsanstormningen för United. Och den såg ut att kunna ha gett frukt när domaren pekade på straffpunkten med drygt 20 minuter kvar efter att en Scott McTominay på offensiv utflykt fällts.

För en vecka sedan gick stjärnan Paul Pogba upp och missade en straff mot Wolves. Nu var det i stället Marcus Rashford som klev fram – med samma framgång.

Anfallarens straff gick, via insidan av stolpen, ut till inspark.

Sent omsider skulle det ändå komma en kvittering.

Efter fint förarbete från Anthony Martial så kunde Daniel James vackert skruva in 1–1 i minut 89, men kvitteringsglädjen blev ytterst kortvarig.

I den tredje övertidsminuten hittade Crystal Palace-försvararen Patrick van Aanholt en lös boll i Unitedstraffområdet och en lucka vid målvakten David De Geas första stolpe.

”Det finns hopp...”

Ett 1–2-mål var ett faktum, och United förlorade därmed till slut sin första ligamatch för säsongen.

Något som fick förre Unitedspelaren och målvaktslegendaren Peter Schmeichel att skriva en tweet.

”Det finns hopp, det internationella transferfönstret är öppet för försäljningar till 2 september”, skriver dansken.

Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer kände ett annat typ av hopp efter förlusten.

– I bland händer det (två straffmissar). Ju mer vi tar oss till de positionerna, ju mer kommer vi göra mål. Vi dominerade matchen men vi kontrollerade den inte, säger Solskjaer enligt Sky Sports.

Förlusten är Uniteds första någonsin mot Crystal Palace i Premier League.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se