Klubbikonen rasar efter Unitedförlusten: ”Pinsamt”

avMakoto Asahara, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United hade inte förlorat mot Burnley på Old Trafford sedan 1962.

Men efter 0–2 lämnade hemmafansen i besvikelse.

– Unga barn kommer inte vilja bära Unitedtröjor efter det vi såg, säger Unitedikonen Rio Ferdinand i BT Sports studio enligt BBC.

Victor Nilsson Lindelöf mådde inte bra och tvingades lämna tisdagens träning. Svensken fanns heller inte med i truppen mot Burnley. I stället startade Manchester United med Phil Jones bredvid Harry Maguire. 

Men hemmalaget hade ingen rolig kväll.

Burnley tog ledningen genom Chris Wood i den 39:e minuten. I den andra halvleken var det dags igen efter att Jay Rodriguez gjort 2–0 med en superträff. United jagade en reducering och på stopptid hade Luke Shaw en boll i mål, men det dömdes bort.

”Det är pinsamt”

Då hade redan stora delar av hemmafansen lämnat arenan i besvikelse.

Det fick den förre Unitedbacken, numera BT Sports-experten, Rio Ferdinand att rasa.

– Det finns unga barn i skolor runt om i landet. De kommer inte bära Unitedröjor. De kommer inte vilja komma hit och stötta United baserat på vad vi såg i dag. Det kommer inte hända. Fans lämnar efter 84 minuter. Det är pinsamt, säger Ferdinand enligt BBC.

Matchen slutade 2–0 och United, som slåss om fjärdeplatsen i ligan, åkte på ytterligare en tung förlust. För Burnley var det första segern på Old Trafford sedan 1962.

”Har inlett en utrensning”

Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer var, av förklarliga skäl, också besviken.

– Vi sträcker upp händerna och säger att detta inte är bra nog för denna klubb. Jag vill inte hänga kvar vid faktumet att vi ligger femma, säger Solskjaer efter matchen enligt BBC.

Den norske tränaren menar nu att klubben måste agera under januarifönstret för att vända trenden.

– Vi söker förbättringar, vi har våra mål. Vi har inlett en utrensning och nu kommer jag besvara alla frågor tills fönstret stänger. Vi jobbar på saker, säger Solskjaer.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM