Firmino frälste Liverpool med drömavslutet

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Skulle de tappa poäng? Skulle de rent utav förlora för första gången denna säsong?

Frågorna var många.

Eller ja, fram tills Roberto Firmino fick en drömträff, det vill säga.

– Det var en tuff match men vi fortsatte kämpa och kriga, säger Liverpoolkaptenen Jordan Henderson till BT Sports enligt BBC efter 2–1-segern mot Wolverhampton.

Det var just lagkapten Jordan Henderson som studsade upp och knoppade in en välriktad hörna serverad av Trent Alexander-Arnold i inledningen av matchen.

– Det skulle kunna ha varit mitt första (med huvudet)! Jag har börjat springa in i boxen på hörnor på sistone. Lyckligtvis fick jag något på bollen och den gick in, säger målskytten till BT Sports enligt BBC efter matchen.

Även om Henderson var en ovan nickmålskytt så var inte en tidig 1–0-ledning en ovan situation för ett Liverpool som varit helt ostoppbart denna Premier League-säsong.

Mané skadad

Men det skulle ändå bli nervigare än väntat på Molineux i bortamötet mot Wolverhampton.

När stjärnan Sadio Mané fick kliva av skadad (och ersättas av vinternyförvärvet Takumi Minanimo, som därmed blev Liverpools första japan i Premier League någonsin) så såg det ut att kunna bli en dyrköpt seger.

När Raul Jimenez, i inledningen av andra halvlek, vackert nickade in 1–1 kändes det inte ens säkert att det skulle bli en seger över huvudtaget.

Men jo, det blev det.

Fortsatt överlägsen serieledning

Och det var anfallaren Roberto Firmino som stod för matchavgörandet. Efter passning från kaptenen Henderson så fick brassen bollen i de yttre regionerna av straffområdet i minut 84. Skottet han drog på var hårt, kryssplacerat och oerhört vackert.

2–1, alltså.

Och därmed fortsätter Liverpool att gå som tåget i toppen av en, för varje röd seger, allt mer avgjord Premier League-tabell. 16 poäng, med en match mindre spelad, skiljer Liverpool från tvåan Manchester City.

– Ni är säkert uttråkade av att jag säger detta men det handlar bara om nästa match. Jag vill bara fortsätta. Varje match är den största för säsongen, säger Henderson.

”Antagligen en muskel”

Om folk var ”uttråkade” av segertal efter Liverpoolssegrar så var nog många desto mer intresserade av statusen på Sadio Mané efter det tidiga bytet.

– Jag vet inte vad det exakt är. Antagligen en muskel. Han kände något, en hamstring. Vi får vänta och se, säger Klopp om senegalesens status på presskonferensen efter matchen.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM