Uppdaterad 2018-01-25 | Publicerad 2018-01-24

Fiasko för Real Madrid i spanska cupen.

Laget föll hemma mot Leganes.

Därmed är den spanska storklubben utslagen.

I torsdags vann Real Madrid det första cupmötet mot Leganes. Marco Asensio gjorde matchens enda mål, 1–0, i den 89:e minuten. Därmed hade storklubben en fin fördel inför hemmamötet på onsdagskvällen.

Men det slutade med fiasko för storklubben, som i kväll inte hade med Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos och Marcelo i truppen.

Benzema målskytt

Eraso gav Leganes ledningen med 1–0 i den 31:e minuten. Det resultatet höll sig till halvtid.

Karim Benzema kvitterade till 1–1 i den 47:e minuten. Efter det målet trodde nog de flesta på Santiago Bernabeu att storklubben skulle ta hem cupmatchen.

Leganes slog Real.

Men strax efter kvitteringsmålet tog Leganes ledningen med 2–1. Gabriel tryckte in bollen i den 55:e minuten.

Nykomling i La Liga i fjol

Real Madrid jagade sedan ett segermål. Men Leganes, som ifjol gjorde sin första säsong i La Liga någonsin, höll undan och vann på bortaplan.

Leganes höll sig kvar i La Liga i fjol, de slutade fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Den här säsongen är laget på 13:e plats efter 19 ligamatcher.

Real Madrid är 19 poäng efter Barcelona i spanska ligan, så ligatiteln blir otroligt svår att vinna. Och mot Leganes försvann cuptiteln i Spanien. Laget är dock kvar i Champions League, där PSG.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se