”Svik inte oss fans, Zlatan!”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-09-23

Kritiserad och hyllad i Sverige - firad målskytt i Italien

Zlatan Ibrahimovic är

inte lika pigg att skoja med massmedia längre. Men han fortsätter att leka med motståndar- backarna.

I går kväll gjorde han sitt andra mål för Juventus - samtidigt som debatten om SVT-bråket växte hemma i Sverige.

Frågan "Är det rätt av Zlatan att bojkotta SVT?" har verkligen delat Sverige i två läger - en som stödjer Zlatan och en som anser att han uppträder divigt.

Cirka 20 000 personer röstade på aftonbladet.se i går kväll. Kanske kan Zlatans röst avgöra?

Ibrahimovic verkade i alla fall oberörd av det hela när han bytte av del Piero efter en dryg timmes bortaspel mot Sampdoria. Bara sex minuter senare kom det efterfrågade leendet - Zlatan fick en perfekt passning från Pavel Nedved och sköt därefter in sitt andra mål i Serie A från nära håll.

Zlatan höll sig lugn

Några minuter senare försökte Sampdoria-backen Simone Pavan provocera svensken genom att trampa på honom. Pavan stoppades blixtsnabbt av 4-5 framrusande svartvita spelare, bland andra Pavel Nedved och David Trezeguet. Zlatan höll sig lugn, medan lagkamraterna läxade upp den hetlevrade italienaren.

- Vi slog ett bra lag och jag är nöjd med mina spelare. Alla gjorde sitt jobb, säger tränaren Fabio Capello.

Capellos rotationssystem mellan anfallstrion Zlatan Ibrahimovic, Alessandro del Piero och David Trezeguet är ett genidrag - samtliga tre nätade i går. Del Piero inledde målskyttet på en straff och Trezeguet punkterade matchen med sitt 3-0 .

Noll insläppta mål

- Vi har visat att vi är ett kompakt lag som kan klara av svåra perioder av matchen, säger en nöjd Juventus-tränare till Sky.

Tre matcher, nio poäng, åtta mål framåt och noll insläppta. Juventus har skaffat sig ett perfekt utgångsläge i starten av Serie A och dessutom går de övriga resultaten klubbens väg. Huvudkonkurrenten om ligasegern, Milan, föll mycket överasskande hemma mot nykomlingen Messina och är redan nu fem poäng efter. Ett försprång som, av allt att dömma, inte blir lätt att hämta in.

- Jag är här för att vinna Lo Scudetto, sa Zlatan till italiensk media förra veckan.

Nu har han fått den bästa möjliga starten.