Efter 1-0-vinsten mot Middlesbrough kliver Chelsea nu upp till en ensam serieledning i Premier League.

– En bra vinst mot ett bra lag, jag kan bara applådera mina spelare, säger tränaren Antonio Conte.

Chelsea hade ett tungt september och vann bara en av fyra PL-matcher.

Då pratades det om kris och tränaren Antonio Conte var största favoriten att få sparken först av samtliga tränare i ligan.
Sedan dess har det lossnat – ordentligt – och mot Middlesbrough kom lagets sjätte raka seger.

– En bra vinst mot ett bra lag. De har kryssat mot Arsenal och Manchester City tidigare under säsongen, jag kan bara applådera mina spelare, säger Antonio Conte.

Målkungen slog till igen

Bortalaget Chelsea inledde bäst på Riverside Stadium och tog rättvist ledningen i slutet av den andra halvleken. I en tilltrasslad situation höll sig skyttekungen Diego Costa framme och petade in målet som betydde hans tionde för säsongen.

– Diego spelar bra fotboll just nu, både med och utan boll. Han jobbar hårt och är en fantastisk anfallare, berömmer Antonio Conte.

Sex raka nollor

Chelsea fortsatte att dominera i den andra halvleken och var nära att utöka sin ledning då Pedro sköt i ribbans underkant.
Matchen slutade 1-0 och Antonio Contes mannar har nu alltså sex raka serievinster och har i de matcherna inte släppt in ett enda mål.
Då toppkonkurrenterna Liverpool och Arsenal under helgen tappade poäng klättrar Chelsea upp i ensam serieledning med en poängs marginal.

– Allting kan hända i den här ligan, men jag är nöjd med situationen, säger Conte.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se