”Mystiska” skadan stoppade Agüero – City vann ändå

Publicerad 2018-12-01

Målmaskinen Sergio Agüero fanns inte ens med på bänken för Manchester City i matchen mot Bournemouth, och alla frågade sig varför.

Pep Guardiola svarade då kryptiskt att det rörde sig om en muskelskada.

Men trots att argentinaren saknades lyckades City till slut att vinna matchen med 3–1.

Serieledande Manchester City kom till hemmamötet med Bournemouth utan sin argentinska spjutspets Sergio ”Kun” Agüero, 30.

Hela Premier Leagues skyttekung (åtta mål, lika många som Arsenals Aubameyang) fanns inte ens på bänken denna eftermiddag, utan fick snällt sitta och bevittna kampen från läktaren.

– Han har en muskelskada, var den korta och vaga förklaringen från tränaren Pep Guardiola.

Callum Wilson visade stark målform

Och City hade det inte helt lätt utan sin stjärna. För trots att portugisen Bernardo Silva gav de ljusblåa ledningen efter 16 minuter så vägrade det gästande sydkustlaget att ge upp.

De höll jämna steg med City under hela den första halvleken och i den 44:e minuten nådde den nyblivne, engelske landslagsmannen Callum Wilson högst på ett inlägg och nickade bollen förbi Ederson. I och med den fullträffen tog sig 26-åringen upp på sju gjorda mål i Premier League, alltså bara ett färre än just Agüero.

Gjorde två sista halvtimmen

Men det räckte inte hela vägen för Bournemouth, för Manchester City kom tillbaka in i matchen. Precis som de brukar göra.

”The Cherries” orkade stå emot i dryga timmen – sedan hade Raheem Sterling rullat in 2–1 för de regerande ligamästarna. Han har därmed gjort lika många ligamål som Agüero.

20 minuter senare hade dessutom tysken İlkay Gündoğan stött in lagets tredje mål för dagen. Ordningen således återupprättad på Etihad Stadium. City vann matchen med 3–1 och är nu fem poäng före Liverpool, som dock har en match mindre spelad.

”Möter för mycket kvalitet”

– Det är en helt okej match för City. De har oavgjort i halvlek och växlar ut sedan. De är för bra i slutändan. Bournemouth gör en bra match trots att de förlorar, säger Viasats Ola Andersson.

Hans kollega Bojan Djordjic fyller i:

– Tyvärr är det för mycket kvalitet man möter, för bra spelare. De åker därifrån utan någonting. Fjärde raka förlusten, men samtidigt... 20 poäng efter 14 omgångar är mer än godkänt för ett lag som Bournemouth.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se