Harry Kanes nya målsuccé – snabbast någonsin

Publicerad 2023-12-17

14 matcher.

20 mål.

Harry Kanes två mål i 3–0-segern mot Stuttgart gör att han är snabbast någonsin till den bedriften i Bundesliga.

Det var knappt att svettdropparna hade börjat synas på engelsmannens panna innan han hade hittat rätt första gången.

Redan i den andra minuten satte Harry Kane 1–0 i öppet mål efter att ha blivit framspelad av Leroy Sané.

Tio minuter in i andra halvlek var det dags igen. Kim Min-Jae nådde högst på en frispark och nickade bollen vidare till Kane som riktade bollen in över mållinjen.

70 år gammalt rekord

Det var Bayern München-stjärnans 20:e mål i Bundesliga – en bedrift han klarade av på endast 14 matcher. Därmed är han först någonsin att nå 20 ligamål i Tyskland och slår därmed Uwe Seelers rekord från säsongen 1954–1955. Seeler gjorde det på 21 matcher.

Trea på listan är Erling Braut Haaland som gjorde 20 mål på sina 22 första matcher i ligan.

Bayern München vann med 3–0.