Publicerad 2019-04-20

Juanjo Ciercoles tvingades kasta in handduken innan start och Linus Hallenius fick kliva av.

Då föll Gif Sundsvall mot Kalmar som tog första segern.

– Vi gör en bra match och förtjänar de tre poängen, säger Viktor Elm.

Gif Sundsvall började säsongen bra med ett kryss mot Djurgården och en 3–1-seger mot Malmö FF. Men de senaste två matcherna har inte varit en lika rolig historia. Mot Kalmar kom andra raka förlusten.

Bortalaget skapade flera lägen i den första halvleken och tog ledningen efter att Romario satt 1–0 i den 12:e minuten. Drygt tio minuter senare ökade Mohamoud Eid på till 2–0.

Kalmar hade också ett jätteläge att sätta trean, men i stället reducerade Sundsvall innan halvtidspausen. David Batanero spelade fint fram till Peter Wilson som satte 2–1.

Hallenius tvingades kliva av

Närmare än så kom dock aldrig Sundsvall som aldrig kände speciellt farligt i kvitteringsjakten.

– Det är klart att vi är besvikna. Vi hade en dag där vi hade det jobbigt. Vi lyckas inte skapa så mycket som vi vill göra, säger tränaren Joel Cedergren till C More.

Sundsvall tvingades klara sig utan Linus Hallenius i slutet efter att anfallaren fått problem med en ljumske. Juanjo Ciercoles lämnade dessutom återbud kort innan start på grund av en lårkänning.

– Han (Hallenius) fick känningar i ljumsken och kunde ju spela vidare men vi vågade inte spela honom hela matchen. Jag hoppas att båda tillbaka till nästa match, säger Cedergren.

Kalmar, som tog sin 300:e seger i allsvenskan, var desto gladare.

– Vi gör en bra match och förtjänar de tre poängen, härligt, säger Viktor Elm.