Gomes tillbaka på fotbollsplanen när Everton föll

Publicerad 2020-02-23

Arsenal vann en dramatisk, målrik och svängig Premier League-tillställning mot Everton på Emirates Stadium.

De tillresta fansen kunde dock trösta sig med ett kärt återseende.

André Gomes spelar fotboll igen – 112 dagar efter sitt otäcka benbrott.

– Jag vill tacka för allt stöd jag fått under min frånvaro, säger portugisen till Sky Sports.

Arsenal FC

När Everton och Arsenal möttes på Goodison Park i december förra året (i ”the battle of the caretakers”) så fick vi se ett sömnpiller av sällan skådat slag.

Innan det ens hade gått en minut av söndagens match mellan lagen på Emirates Stadium så stod det klart att underhållningsvärdet var betydligt högre denna gång.

Dominic Calvert-Lewin cykelsparkade (!) in 0–1 i Evertonfavör innan publiken hade hunnit sätta sig ned – och gav matchen en rivstart utan dess like.

Målfest

Och på den vägen fortsatte det.

Genom Eddie Nketiah och Pierre-Emerick Aubameyang så både kvitterade och vände hemmalaget.

Och innan halvtidssignalen hade ljudit från domarens visselpipa hade Richarlison satt en kvittering till 2–2.

Även den andra halvleken skulle dessutom få en rivstart när Aubameyang satte sin andra strut för dagen till 3–2 i minut 46.

Mer mål än så blev det dock inte – vilket innebar en Arsenalseger.

Gomes tillbaka – 112 dagar senare

De tillresta Evertonfansen fick i stället finna tröst i att de fick se ett efterlängtat ansikte på planen.

I minut 59 så byttes en viss André Gomes in, och gjorde därmed sitt första matchframträdande på 112 dagar. Detta efter att för just 112 dagar sedan ha drabbats av ett otäckt benbrott efter en tackling från Heung-Min Son i mötet med Tottenham.

– Jag har pushat mig själv till gränsen för att vara tillbaka så snabbt som möjligt. Allt stöd har gett mig självförtroende, säger Gomes, som tackar lagkamrater, publik och motspelare för stödet han fått under frånvaron, till Sky Sports.