Men i slutminuterna kom bomben.

Newcastles Paul Dummett stal poäng med en vänsterslägga.

– Det känns som att vi förlorade, säger Wayne Rooney enligt BBC.

Wayne Rooney har haft måltorka under hösten och fått utstå hård kritik från alla håll. Men han har inte varit ensam om att kritiseras i Manchester United. Många har fått slå ifrån sig – bland andra managern Louis van Gaal.

Efter vinsten mot Sheffield United i cupen blev laget anklagat för att vara tråkiga.

Mot Newcastle i kväll såg det helt annorlunda ut.

Tidig straff för United

Manchester United fick en drömstart på St James Park. Matchen var inte ens tio minuter gammal när Marouane Fellaini nickade bollen på Chancel Mbembas arm.

Domaren pekade på straffpunkten – och där var Wayne Rooney iskall. Rob Elliott gick åt fel håll och anfallaren slog enkelt in 1-0 till United tidigt i matchen.

Jesse Lingard utökade till 2-0 i den 38:e minuten. Det såg jobbigt ut för Newcastle, men laget fick kontakt strax före halvtid då Georginio Wijnaldum reducerade till 2-1.

I den andra halvleken var det fullt ös från hemmalaget. Man gick framåt och jagade en kvittering, och i den 67:e minuten kom målet.

Newcastle fick straff efter att Chris Smalling och Aleksandar Mitrovic gått omkull i straffområdet. Mitrovic var iskall och rullade kyligt in 2-2.

Vackert mål - van Gaal log?

I den 79:e minuten visade Rooney att han verkligen hittat målformen 2016. Han fick skottläge utanför offensivt straffområde och sköt vackert in 3-2 till United.

Han såg ut att bli hjälte – precis som mot Sheffield United.

Rooney firade rejält och tv-kamerorna zoomade in van Gaal på bänken och det såg ut som att man kunde skymta ett leende på holländarens läppar.

Men det höll inte i sig länge.

Matchen, som bjöd på det mesta, fick en dramatisk avslutning.

”Var en besvikelse”

I den sista spelminuten damp bollen ner i straffområdet och försvararen Paul Dummett mötte upp med vänsterfoten. Han dunkade till med vänsterfoten och via en United-spelaren gick bollen in till 3-3.

– Jag visste inte vad jag skulle göra när jag gjorde mål, det är den bästa känslan i världen, säger försvararen.

Rooney har inlett 2016 med att göra mål i tre raka matcher. Men efter slutsignalen i kväll var han besviken.

– Det känns som att vi förlorade. Det kanske var brist på koncentration som kostade vinsten, det var en besvikelse. Om du tar ledningen med två mål så ska du avgöra matchen, ta tre poäng. Vi utnyttjar inte våra chanser och straffas för det, säger Rooney.