’Kom in och pratade oavbrutet i 1,5 timme’

Trodde han skulle dö på planen – nu tackar han oväntad person

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix
Petr Cech

Medspelarna trodde att Ryan Mason skulle dö på planen efter den otäcka knocken i Premier League-mötet mellan Chelsea och Hull.

Nu berättar 26-åringen om ett oväntat stöd på vägen tillbaka till ett normalt liv.

– Petr Cech kom in genom dörren, sa åt mig att sätta mig ner och pratade sedan oavbrutet i 1,5 timme. Jag bara lyssnade och det var fantastiskt, säger Mason till TalkSport.

Ryan Mason ådrog sig en fraktur på skallbenet i kollisionen med Chelseas Gary Cahill i januari i år. Bilderna på den 26-årige Hull-spelaren skakade såväl medspelare som publik men nästan tio månader senare är mittfältaren på väg tillbaka till en normal vardag.

”Kan inte hylla honom tillräckligt”

Nu tackar Ryan Mason bland annat Arsenals målvakt Petr Cech för oväntad hjälp på vägen.

– Jag kan inte hylla honom tillräckligt. Han har satt en ny standard för vad det innebär att vara en man och en gentleman, säger Mason till TalkSport.

Målvakten tvingades själv operera en skallfraktur efter en kollision på planen 2006 och spelar sedan dess alltid med en skyddshjälm. Med den erfarenheten i bagaget kontaktade Petr Cech kort efter olyckan i januari Masons familj för att förklara vad de hade att vänta.

”Han fick oss att förstå”

– Så fort jag hade blivit lite bättre så ville jag träffa honom eftersom han själv sa att han gärna skulle komma förbi så fort jag orkade träffa honom. Jag tror det var åtta eller nio veckor efter olyckan och jag var lite orolig eftersom jag egentligen inte hade pratat med någon längre än tio minuter. Men han kom in genom dörren, satte sig på min soffa och sa ”luta dig tillbaka och säg ingenting utan lyssna bara”. Sedan pratade han oavbrutet i 1,5 timme. Jag sa ingenting, han bara pratade och det var fantastiskt. Så fort han hade gått vände sig min partner till mig och sa bara ”wow, allt det där vi har varit oroliga för...” Han fick oss att förstå att allt vi gick igenom med ljuskänslighet och annat var en del av processen.

– Vi har hållit kontakten hela tiden sedan dess. Han har kommit till vårt hus igen och vi talas vid regelbundet på telefon. Han har varit helt fantastisk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM