Cechs revansch efter sågningen

Publicerad 2018-03-11

Förra omgången sågades Petr Cech, 35, och bad själv om ursäkt till fansen.

I 3–0-segern mot Watford fick målvakten hålla nollan – och sin första straffräddning någonsin i Arsenal-tröjan.

– Det har varit frustrerande men det gäller bara att fortsätta framåt, säger Cech till BBC.

Arsenal FC

Arsenal, och särskilt Arséne Wenger, har en tung period bakom sig med dubbla förluster mot Manchester City och en mot Brighton. Vinsten borta på San Siro i Europa League-mötet med Milan ingöt säkert en hel del självförtroende i laget och inte minst i målvakten Petr Cech.

Efter förlusten mot Brighton fick Cech mycket kritik för sina ingripanden vid målen. Dessutom gick 35-åringen själv ut på sociala medier och bad om ursäkt för den undermåliga insatsen.

Mot Watford hemma på Emirates fick han en del upprättelse.

– Ibland när man försöker göra det rätta blir inte alltid resultatet bra. Det har varit frustrerande men det gäller bara att fortsätta framåt, jag är säker på att jag har kommit så här långt tack vare hårt jobb, säger Petr Cech efter 3–0-segern.

Första räddningen på 1 237 dagar

Det var hemmalaget som startade bäst. Redan efter åtta minuter fick Arsenal utdelning när mittbacken Shkodran Mustafi nickade in 1–0 efter en frispark.

Därefter kom Watford bättre in i matchen, med Richarlison längst fram som jagade kvittering. I inledningen av den andra halvleken pressade bortalaget aggressivt men Arsenal lyckades med nöd och näppe avvärja hoten.

I stället ställde Arsenal om i den 59:e minuten, ett anfall som slutade med att Henrich Mchitarjan spelade fram bollen till Pierre-Emerick Aubameyang som rundade målvakten Orestis Karnezis och sköt in 2–0.

Minuten senare tilldelades Watford en straff sedan Ainsley Maitland-Niles sträckt ut benet mot en framrusande Roberto Pereyra. Troy Deeney stegade fram för att lägga den men då stod den djupt kritiserade Petr Cech för en fin räddning. Det var målvaktens första straffräddning i Arsenal-tröjan och dessutom hans första i Premier League på sju år.

– Det var ett tag sedan sist, säger Petr Cech och skrattar.

– Watford var ganska farliga i den första halvleken och hade en del lägen och sen i andra fick de straffen. Vi vet vad som kan hända när man leder med 2–0. Det fanns en del åsikter efter förra matchen men vi var professionella och försökte bry oss om vårt eget spel i stället för att bry oss om Watford.

Mchitarjan med mål och assist

Mchitarjan fick äran att fastställa slutresultatet med knappa kvarten kvar efter ytterligare ett fint Arsenal-anfall. Å andra sidan hade Karnezis ingripande vid skottet en del att önska. Kanske är det helt rätt tid för Pontus Dahlberg, som anländer till klubben i sommar, att flytta till Watford.

De tre poängen innebär att Arsenal nu är åtta poäng bakom lokalrivalen Chelsea på femteplatsen. Tabellfyran Tottenham är i nuläget tio poäng före.