Häcken gjorde fem mål – på 23 minuter

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-05-19

Åtvidaberg var den enda allsvenska klubben som föll i dagens svenska cup

I går var superettan starkare än allsvenskan i Svenska cupen.

I dag fick Sveriges högsta fotbollsliga revansch när sex av sju allsvenska lag vann sina matcher.

Häcken bjöd bland annat på målkalas mot Östersund i den andra halvleken

Ljungskile slog ut Djurgården och Ängelholm slog Halmstad i gårdagens Svenska cup-spel.

Favoriternas fall minst sagt då både Ljungskile och Ängelholm är lag som ligger i den nedre delen av superettan.

I dag fick allsvenskan upprättelse när sex av sju klubbar från Sveriges högsta liga vann sina cupmatcher.

Göteborg slog Väsby United med 2–0 efter mål av Stefan Selakovic och Jakob Johansson.

Kalmar, Häcken, Helsingborg, Elfsborg, Brommapojkarna vann också sina matcher, alla på bortaplan.

Åtvidaberg föll

Häcken bjöd på riktigt målkalas mot Östersund efter att först ha gått mållösa genom den första halvleken.

Mellan minut 52 och 75 satte Göteborgsklubben fem mål, två av dem gjorde brassen Kayke.

Dagens enda allsvenska fall bjöd Åtvidaberg på som förlorade mot Jönköpings Södra efter förlängning.

Jönköpings Södra tog ledningen efter 69 minuter genom Tommy Thelin. Åtvidaberg kvitterade innan matchen slut men samme Thelin satte segerbollen i förlängningen som tog Jönköping vidare i cupen.