Laitinens luriga frispark avgjorde

Publicerad 2011-04-15

Assyriska tog historisk bortaseger mot Sundsvall

Laitinen.

Sundsvall reste sig från mardrömstarten och tryckte på för ett segermål i andra halvlek.

Då kom nästa chock – Haris Laitinens luriga frispark gav Assyriska 2-1 och tre tunga poäng.

Assyriska har fått en drömstart på Superettan. Efter ett sent frisparksmål av Haris Laitinen tog laget en historisk första bortaseger mot GIF Sundsvall.

Drömstart

Assyriska, och framförallt Haris Laitinen, satte tonen direkt när han genom en dribblingsräd skapade ett friläge redan i första minuten. Returen på skottet kunde Mikael Ishak slå in till 1-0.

Sundsvall hade svårt att hämta sig från chockstarten och firma Laitinen och Ishak skapade flera fina lägen i första halvlek.

– Vi får en olycklig start med mål direkt. Vi måste förbättra vårt backlinjespel, sade Sören Åkeby till TV4 Sport i halvlek.

Ett nytt Sundsvall

Åkebys ord verkade ha gått fram för i andra halvlek var Sundsvall ett helt nytt lag.

AIK-lånet Pontus Engblom kunde kvittera redan i halvlekens sjätte minut med ett behärskat avslut vid målvaktens högra stolpe. Målet kom efter ett fin passning från Ari Skúlason.

Islänningen var sedan själv nära att ge hemmalaget ledningen vid två tillfällen i slutet av matchen. Bland annat valde han att skjuta själv i ett friläge när Jonas Wallerstedt ropade på bollen framför det öppna målet.

I målvaktens hörn

Men i stället kunde alltså Haris Laitinen avgöra matchen med en lurig frispark. När Tommy Naurin väntade sig ett skott över muren sköt Exhammarbyaren lågt i målvaktens hörn. Sundsvallsmålvakten var helt ställd och kunde bara titta på när bollen rullade förbi honom.

Efter två spelade matcher återfinns nu de två tippade topplagen i varsin ände av tabellen.