Viktig svensk VM-kvalseger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-28

Damlandslaget på väg mot VM 2001

Det svenska damlandslaget är på god väg mot fotbolls-VM i Tyskland 2011.

Den tuffa kvalmatchen borta mot Belgien slutade med svensk seger, 4–1, sedan Caroline Seger (två), Jessica Landström och Sara Lindén gjort målen.

Men segern var inte lika lätt som det kan verka.

Lagkaptenen Caroline Seger gav förvisso svenskorna ledningen redan på nick efter dryga 20 minuter, men det var först i mitten av andra halvleken som de fick utdelning på någon av de många skapade målchanserna.

– Det vi nött på, fart och tydlighet i passningsspelet satt perfekt. Jag vill särskilt ge en eloge till Jessica Landström och Lotta Schelin som sprang mycket och klokt och därmed skapade öppningar, sade förbundskaptenen Thomas Dennerby enligt sajten damfotboll.com.

Lindén avslutade

Först gjorde Seger 2–0 efter en Louise Fors-slagen hörna innan Jessica Landström bara tre minuter senare slog in trean inför de knappt 1 500 på Stade de Dreef-stadion i belgiska Leuven.

Efter en sen reducering lyckades sedan nyinbytta Sara Lindén fastställa slutresultatet.

I och med segern toppar Sverige grupp 8 med nio poäng efter tre spelade matcher, och spelarna återkommer till damallsvenskan med full pott efter landslagsturnén till Azerbajdzjan och Belgien.

Det första mötet mot belgiskorna slutade 2–1, vilket gör att svenskorna har slagit huvudkonkurrenten i de båda matcherna. Övriga lag i gruppen är betydligt lättare Wales och Tjeckien.

Då VM 2011 även är OS-kval till London 2012 var segern extra betydelsefull.