Lindelöf från start när United förlorade mot Bayern München

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2018-08-05

Victor Nilsson Lindelöf är åter i spel för Manchester United efter den succéartade VM-sommaren och fick höga direkt.

Men José Mourinho slår nu larm om att klubben behöver förstärka, efter 1–0-förlusten mot Bayern München.

– Om vi inte gör laget bättre, så blir det en jobbig säsong för oss, säger portugisen.

Tillsammans med Andreas Granqvist bildade Victor Nilsson ett fruktat mittbackspar under sommarens VM-turnering i Ryssland.

Den 24-åriga Manchester United-backen stod för flera imponerande insatser i mästerskapet – där Sverige överraskade omvärlden genom att ta sig till kvartsfinal mot England.

Efter att ha haft drygt tre veckors semester är nu Västerås-sonen tillbaka i sitt klubblag, och i lagets Premier League-genrep mot Bayern München fick svensken spela från start tillsammans med ivorianen Eric Bailly.

Manchester Evening News-reportern Samuel Luckhurst, som följer United världen över, skriver att det är ”första gången som Eric Bailly och Victor Lindelöf startar ihop för Manchester United”.

Fick högst betyg efter matchen

I den första halvleken spelade United med en fyrbackslinje, med Matteo Darmian och Luke Shaw på kanterna. Men i den andra halvleken valde José Mourinho att testa på en trebackslinje med Chris Smalling, Phil Jones och Lindelöf.

Matchens enda mål kom i minut 59, då spanjoren Javi Martínez nickade in en hörna för Bayern München. Svensken var inte inblandad i situationen som ledde till 1–0.

Efter 78 minuter fick Nilsson Lindelöf kliva åt sidan till förmån för unge Axel Tuanzebe. Efter matchen publicerade Manchester Evening News sina betyg från matchen. Tillsammans med mittbackskollegan från första halvleken, Eric Bailly, fick svensken en 7:a, vilket var högst av alla United-spelare.

”Byggde vidare från VM med en hoppfull insats på en arena där han tidigare har presterat med Benfica. Självsäker”, skriver tidningen.

Efter förlusten gick dock José Mourinho hårt åt sin egen klubbledning som inte värvat som han velat i sommar.

– Lagen vi konkurrerar mot är verkligen starka och har redan fantastiska lag. De investerar massor, som Liverpool, som köper allt och alla. Om vi inte gör laget bättre, så blir det en jobbig säsong för oss, sa portugisen till MUTV.

På fredag 10 augusti spelar United sin premiär i Premier League – hemma mot Leicester.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.