Danmark fick drömstart på VM

Publicerad 2018-06-16

Danmark vann med 1–0 mot Peru och fick en drömstart på sitt VM-äventyr.

Matchhjältar blev målskytten Yussuf Poulsen och storspelande målvakten Kasper Schmeichel.

– Kasper var fantastisk, säger Danmarks förbundskapten Åge Hareide.

SE MÅL OCH HÖJDPUNKTER FRÅN ALLA VM-MATCHER I SPORTBLADET NEWS!

Peru inledde matchen i högt tempo och skapade betydligt fler chanser än Danmark i första halvlek.

Efter en knapp halvtimme kom Jefferson Farfán fri mot Kasper Schmeichel i det danska målet. Precis i skottögonblicket hann Simon Kjaer ifatt honom och glidtacklade ut avslutet till hörna.

Perus bästa ledningschans skulle dock dröja till strax före paus då laget fick straff efter att Christian Cueva gått omkull i närkamp med Yussuf Poulsen. Cueva stegade själv fram till straffpunkten, men sköt högt, högt över och 0–0 stod sig fram till halvtid.

När lagen gick av planen tröstades en bedrövad Cueva av sina lagkamrater.

Mängder av peruanska chanser

Drygt tio minuter in andra kom Danmark i en snabb omställning: Storstjärnan Christian Eriksen frispelade Yussuf, som tog revansch för att ha orsakat straffen i första och rakade in ledningsmålet för Danmark.

Efter målet tilltog den peruanska pressen. Christian Cueva, André Carrillo, Jefferson Farfán och inbytte Paolo Guerrero skapade mängder av chanser, men målvakten Kasper Schmeichel stod för en jätteinsats och Danmark höll undan till seger.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. När vi tog ledningen kunde vi koncentrera oss på försvaret. Vi fick också några bra kontringsmöjligheter som vi borde ha förvaltat bättre, säger Åge Hareide.

”Pressade oss hårt”

Danmarks norske förbundskapten medger att laget var rejält tillbakatryckt i andra halvlek.

– De pressade oss hårt på slutet. Men det här var vår femte rak match utan att släppa in något mål. Det är starkt och Kasper var fantastisk i mål i dag.

Hareide säger även att Danmark förmodligen var lite tagna av stundens allvar.

– Det svängde mycket. Vi spelade inte ut i början. Vi började bra i andra halvlek. När vi skapade möjligheter var vi riktigt bra, men vi var nog lite rädda.

I gruppens andra match på lördagen vann Frankrike med 2–1 mot Australien.