MFF farligt ute i cupen

Publicerad 2019-02-25

Malmö FF är illa ute i Svenska Cupen.

Öster skrällde mot MFF hemma i Tipshallen i Växjö sedan 18-årige inhopparen Gustav Ahrn avgjort.

– En fantastisk match från vår sida. Vi sliter som fan, säger Östers Dragan Kapcevic till C More efter 2–1-segern.

Malmö FF

Från klassiska Stamford Bridge till nästan lika klassiska Tipshallen i Växjö.

Då förlorade Malmö FF, med halva startelvan utbytt från Europa League-matchen mot Chelsea i torsdags, gruppfinalen mot Öster, åtta i superettan i fjol inför 2055 åskådare.

Det stod 0–0 i paus efter att MFF hade haft ett spelövertag och 3–1 i klara målchanser. Men blixtvärvningen från Värnamo, Tobias Andersson, stod för några fina parader i Östers mål.

Läckert 1–0-mål

I början på andra halvlek tog Öster lite överraskande ledningen sedan Dragan Kapcevic stått för ett läckert nummer när han tog ner en lyftning från Stefan Karlsson på bröstet just innanför straffområdet centralt och sedan behärskat och lite retfullt på ett tillslag rullade in bollen under utrusande Dusan Melicharek.

Blott en minut senare fick MFF en straff som såg mycket tveksam ut på reprisbilderna. Christian Ljungberg ska, enligt domaren, ha stoppat ett lågt inlägg med armen men det såg ut som att Österspelaren snarare fick bollen på höften. Det försökte också Ljungberg påtala med stor frenesi för domaren.

Men dömt var dömt då det inte finns VAR i svensk fotboll (ännu).

Marcus Antonsson satte straffen hårt och högt till 1–1.

Men i den 89:e minuten gjorde 18-årige Gustav Ahrn, som byttes in mot Kapcevic, 2–1 till Öster i nästan tom bur på en passning snett-inåt-bakåt från Stefan Karlsson.

– Gustavs utveckling senaste sex månader är otrolig, säger Kapcevic till C More.

När MFF jagade en ny kvittering hade Öster, genom David Johannesson, faktiskt ett friläge och stolpskott på tilläggstid.

Öster har allt i egna händer

– Vet inte om det är fullt välförtjänt. Men det är en fantastisk match från vår sida. Vi sliter som fan, säger Kapcevic efter segern.

MFF:s Eric Larsson till C More:

– Det känns tungt. Vi ska vinna en sådan här match.

Därmed måste MFF hoppas på hjälp av jumbon Degerfors i sista omgången.