Guldläge för Rosengård efter seger i toppmötet

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Rosengård guldrycker.

2-0 i toppmötet mot Göteborg gör att Malmölaget nu leder serien med fyra poäng när fem omgångar återstår.

– Klart det är bra, men det är ändå fem matcher kvar. Vi måste fortsätta vinna, säger Anna Anvegård.

Stormvindar över Göteborg, men trots viss medvind i den andra halvleken slutade det med att hemmalaget blåstes bort från guldstriden. Hemmalaget, mitt i en hektiskt period med guldstrid och Champions League-spel, orkade inte stå emot under den sista halvtimmen.

– Jag tyckte att vi satte vår press mycket bättre, de fick inte så mycket tid med bollen och så fick de jaga mycket. Och de hade match mot Bayern München i onsdags, så det är klart att de är slitna. Det utnyttjade vi, säger Rosengårds forward Anna Anvegård.

Två snabba mål

Det var hon som såg till att ge Rosengård ledningen i den 74:e minuten. Fem minuter tidigare hade Göteborgs lagkapten Beata Kollmats tvingats utgå, och i den luckan kom Alvegård perfekt för att distinkt skjuta in 1-0. 

– Det var ett jättebra inspel av ”Jessi” (Jessica Samuelsson). Jag hade missat ett likadant läge bara någon minut innan, men jag fick skjutit in mig. 

Samuelsson fortsatte att leverera målassist från högerkanten. Bara tre minuter senare hittade hon Hanna Bennison helt omarkerad inne i straffområdet. 2-0, och Rosengård gör ett ryck i tabellen. Med fem omgångar kvar är man nu fyra poäng före Vittsjö.

– Är det så? Jag har inte så jättebra koll på tabellen. Det är som man brukar säga ”en match i taget”. Men fick kom hit för att dryga ut avståndet till Göteborg, så det här är vi väldigt nöjda med, säger Anvegård. 

Var det här guldrycket?

– Det är klart att det är ett bra läge, men det är ändå fem matcher kvar. Vi får njuta i dag, men måste fortsätta att vinna.

Den 20 oktober, i den näst sista omgången, möter Rosengård tabelltvåan Vittsjö på hemmaplan. Men Anvegård ser inte fram emot en ren seriefinal.

– Det blir spännande. Men vinner vi de tre kommande matcherna så hoppas jag att det är klart redan då.  

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad: