Uppdaterad 2024-02-19 | Publicerad 2024-02-18

Milan hade en andraplats i Serie A på spel.

Då föll laget borta mot Monza – efter rött kort och fyra insläppta mål.

– Det var dåligt att förlora på det här sättet, säger Milans Matteo Gabbia.

Knappa fem minuter in i den andra halvleken föll Monzas Armando Izzo till marken och tog sig för ansiktet. Det efter att Milans Luka Jović delat ut en örfil till Monzabacken. Det dröjde inte länge förrän domaren höjde det gula kortet mot Jović.

Efter en VAR-granskning byttes det gula kortet ut mot ett rött och Milanspelaren fick lämna planen.

Luka Jovic får rött efter slaget.

– Det här är allvarliga misstag, vi borde alla ha gjort bättre ifrån oss, säger Milantränaren Stefano Pioli till DAZN.

Skallade varandra

Matchen hade dock redan fått en blodig prägel. I slutet av den andra halvleken smällde Monzas Andrea Carboni ihop med den egna målvakten Michele Di Gregorio. De båda spelarna blev liggande en lång stund innan spelet kunde återupptas.

Carboni spelade vidare med huvudet inlindat i bandage medan Michele Di Gregorio klev av.

Avgjorde på stopptid

Trots huvudskadorna hade hemmalaget Monza en hyfsad kväll. Tabellelvan inledde målskyttet i matchen med en straff i slutet på första halvlek. I den sjätte tilläggsminuten utökade också hemmalaget.

I den 88:e matchminuten var det dock åter jämt på tavlan. Men det skulle ändå bli Monzas kväll. I den femte tilläggsminuten hade laget gått ifrån till 4–2.

– Det är en del av fotbollen att förlora, nu måste vi arbeta hårdare på Milanello för att återigen prestera bra i Coppa och i Serie A, säger Matteo Gabbia till MilanTV.

I och med förlusten ligger Milan kvar som trea med två poäng upp till Juventus.