Fortsatt Messi-succé – gjorde dubbla mål

Publicerad 2023-07-26

Mål i debuten.

Och när Messi spelade från start för första gången för Inter Miami blev det två till.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela med honom, säger lagkamraten Robert Taylor enligt AFP.

Det första målet kom redan efter åtta minuter i Leagues Cup-matchen mot Atlanta United.

Leo Messi var fri med målvakten, satte bollen i stolpen, och slog sin egen retur i öppet mål.

Det andra drygt tio minuter senare när han väggade med en lagkamrat och skyfflade in bollen med högerfoten.

Spelar med tidigare AIK:are

Inter Miami vann matchen med 4–0, och efteråt hyllades argentinaren till skyarna av sin lagkamrat – tillika tidigare AIK-spelaren – Robert Taylor.

Messi firar ett av målen

– Han är den bästa spelaren i världen. Det här är vad han gör. Han gjorde två mål – han gjorde ett förra matchen – och noteras dessutom för en assist. Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela med honom, säger Taylor som gjorde det sista målet efter en framspelning från nummer tio.

Hälsade till Beckham

På läktarna var det fortsatt kändistätt. Rapparna Puff Daddy och DJ Khaled var båda på plats. Liksom klubbens delägare David Beckham, som Messi passade på att göra en hälsning till efter sitt andra mål.

Lagets svensk Christopher McVey tog ett rött kort i den 84:e minuten.

Inter Miami ligger sist i MLS, som drar i gång igen efter sommaruppehållet i augusti.

Messi kan göra sin ligadebut för sitt nya lag den 21 augusti, då Inter Miami ställs mot Charlotte på hemmagräs.