Manchester City vände mot Real Madrid på fem minuter

Publicerad 2020-02-26

I underläge 0–1 borta mot Real Madrid och i brygga i dubbelmötet.

Då vände Manchester City allt på fem minuter och har nu guldläge att avancera till kvartsfinal.

– En riktigt bra start för oss, säger Kevin De Bruyne.

Pep Guardiola förvånade alla genom att bänka Sergio Agüero, Raheem Sterling och Fernandinho på Santiago Bernabeu.

Guardiola släppte taktpinne, lät Real Madrid föra spelet och placerade Gabriel Jesus på vänsterkanten. Och efter en passiv och relativt chansfattig första halvlek var Lars Lagerbäck ställd i Viasats studio.

– Så här mycket har jag aldrig sett Pep överraska. Han är här för att nöta ut Real Madrid och testa deras tålamod, de sätter inte alls press som väntat, konstaterade Lagerbäck.

Ramos utvisad

Men Real såg ut att lösa Guardiolas gåta. En brytning på offensiv planhalva efter timmen spelad slutade med boll till Isco som placerade in 1–0 för Real Madrid.

Men tålamodet lönade sig.

För allt vändes uppochner på fem minuter. I 78:e minuten hittade Kevin De Bruyne till Gabriel Jesus som nickade in 1–1 efter en vunnen duell med Sergio Ramos. Fem minuter senare förvaltade Kevin De Bruyne en straff som inbytte Raheem Sterling ordnat mot Dani Carvajal.

– Deras mål kommer när vi dominerar men det var ett fint mål av ”Gabi” och sedan ett riktigt viktigt mål på straff. En riktigt bra start för oss, säger Kevin De Bruyne i Viasat.

”En försvagning”

Eländet fortsatte sedan för hemmalaget i minut 86 när lagkapten Sergio Ramos fick syna det röda kortet efter att mittbacken rivit ner en fri Gabriel Jesus. Ramos fjärde röda i Champions League, bara Edgar Davids och Zlatan Ibrahimovic har tilldömts så många tidigare.

– Det blir en försvagning för Real Madrid, nu måste Zidane ta fram all sin coachingskicklighet för att vända den här matchen, säger Lars Lagerbäck.

Manchester Citys försvar är dock också illa åtgånget till returen. Aymeric Laporte var tillbaka i CL efter sina skadefyllda säsong men tvingades av efter 30 minuter och Benjamin Mendy drog på sig ett gult kort och är avstängd nästa möte.