Klart för drömsemi: Liverpool möter Barça

Uppdaterad 2019-04-18 | Publicerad 2019-04-17

Liverpool utklassade Porto och är klart för semifinal i Champions League.

Där väntar Barcelona.

– Det blir första gången jag möter dem, så jag ser fram emot det, säger tränaren Jürgen Klopp enligt The Guardian.

Förra veckan manövrerade Liverpool ut Porto på hemmaplan i Champions League, så uppdraget på Estádio do Dragão var att förvalta 2–0-ledningen för att gå till semifinal.

De gjorde mer än så.

Låg i linje med backarna

Efter 25 minuter såg Mohamed Salah ut att missa ett skott, men snedträffen damp ner framför Sadio Mané som glidande styrde in den.

Offside, blåste domaren Danny Makkelie.

Det var det inte alls, visade VAR-granskningen.

Liverpool slog Porto

Mané låg i linje med backlinjen vid skottögonblicket, så 0–1 godkändes. Porto behövde därmed skyffla in fyra mål på den avslutande timmen för att gå vidare.

Möter Barcelona i semi

Det gick såklart inte. I andra halvlek trillade ett par bollar in (Salah sköt 0–2, Éder Militão reducerade till 1–2, Roberto Firmino satte 1–3 och Virgil van Dijk rundade av med 1–4). Över hela dubbelmötet vann Liverpool med klara 6–1 och Sadio Mané kunde rentav kosta på sig att bränna öppet mål sedan han dragit målvakten Iker Casillas.