Publicerad 2019-03-01

Sverige tog visserligen ledningen mot Portugal med en spelare mindre.

På tilläggstid lyckades ändå portugiserna slå in ett blytungt segermål.

– Vi måste dra lärdom från den här matchen, säger Nilla Fischer i C More.

Efter segern mot Schweiz var det dags för det svenska landslaget att ta sig an värdlandet Portugal i Algarve Cup.

Förbundskapten Peter Gerhardsson fortsatte rotera i startelvan och passade på att vila spelare som Magdalena Eriksson och Kosovare Asllani.

Den första halvleken slutade mållös, där Sverige inledde bäst med Portugal som åt sig in i matchen. Kort innan paus tilldelades Julia Zigiotti Olme sitt andra gula kort efter en tackling och visades ut. Det innebar att Gerhardsson tvingades ändra om en del inför den andra halvlek.

– Jag tycker att det är ett lätt gult kort, tycker inte heller att det är rött. Men nu är det som det är, säger Sofia Jakobsson i C More.

Björns frispark rakt i mål

Caroline Seger sattes in och så småningom bytte även Mimmi Larsson av Stina Blackstenius i anfallet. Även mittbacken Linda Sembrant, Hanna Folkesson och Olivia Schough fick speltid.

Kort därefter kom ledningsmålet. Nathalie Björns frispark gick rakt in i mål efter slarvigt försvarsspel från Portugal. Hemmalaget fick dock revansch tre minuter senare när Diana Silva nickade in 1–1.

Sedan fullbordade Portugal vändningen. I den 93:e minuten, med endast en minut kvar, lyckades Claudia Neto springa mellan de svenska mittbackarna och rulla in 2–1.

– Det blev en tuff match med en spelare mindre men vi är inte tillräckligt bra i första halvlek, summerar Nilla Fischer som även är självkritisk kring det andra insläppta målet.

– Portugal gör det så klart bra men vi måste dra lärdom från den här matchen.

En match återstår för Sverige i Algarve. Den spelas på onsdag.