Laget vann med 3–1 mot Mallbacken.

De gjorde det inför en av de senaste årens allra största premiärpubliker.

I fjol vann Mallbacken från Sunne Elitettan. Tvåa blev Hammarby.

I dagens allsvenska premiär möttes de två nykomlingarna i en fartfylld, målglad match på Tele 2 Arena i Stockholm.

Efter sju minuter bröt Katrin Schmidt fram i planen och spelade ut till höger där Elina Johansson mötte och rullade in 1–0 till Hammarby.

Tio minuter senare kontrade Mimmi Larsson på egen hand. Den unga anfallaren höll i bollen och väntade in Elin Nyman. Passningen var perfekt, löpningen tajmad och avslutet behärskat i bortre gaveln. 1–1.

Näst bästa noteringen

Halvvägs in i första halvlek kom det som kanske var matchens finess – eller ska vi kalla det tur? Ute från högerkanten, åtminstone 25 meter från mål, slog Hammarbys lagkapten Olga Ekblom ett flackt inlägg eller möjligen ett djärvt skott. Oavsett intention susade bollen in i bortre krysset.

2–1 blev snart 3–1 på hörna (Katrin Schmidt), vilket stod sig matchen ut.

Värt att notera från premiären är att 1 619 åskådare tog sig till Tele 2 Arena. Det är den näst högsta siffran på en allsvensk premiär de senaste tre säsongerna, bara slagen av Eskilstunas seger mot Örebro i fjol, då 1 853 personer var på plats. Och jämför vi med hela fjolårssäsongen står sig Bajens notering väl. Då var det bara Eskilstuna som hade ett snitt ovanför 1 500 åskådare.