Två fullträffar räckte inte

GÖTEBORG. En straff för­mörkade först kvällen.

Ett par timmar senare var Magnus Eriksson, 22, mer klarsynt efter sina två mål.

– Jag känner att jag är redo för nästa steg, säger Åtvidabergsstjärnan.

Åtvidaberg, med en ­Magnus Eriksson, som tycktes vara överallt, i spetsen körde över Gais fullständigt i den första halvleken.

Tobias Nilsson hittade Eriksson ute till vänster ­efter 15 minuter och 22-åringen hittade med sin fina vänsterfot luckan mellan benen på Dime Jankulovski.

– Vi spelade bra, men vi måste göra fler mål när vi skapar så många chanser, säger Magnus Eriksson.

Orsakade straff

Efter att Gais kvitterat i 60:e minuten slog han till igen. Eriksson placerade 2–1, stolpe in.

Åtvidanfallaren fortsatte i huvudrollen, men inte som han önskat.

Eriksson och Gais Jakob Olsson gick på samma höga boll och smällde ihop i straffområdet.

Domaren Stefan Johannesson väntade länge innan han blåste straff för Gais. Jeffrey Aubynn gjorde 2–2.

– Alla kunde nog se att det var ett väldigt tveksamt domslut. Det känns oerhört bittert, säger Magnus Eriksson.

När Sportbladet pratar med honom ett par timmar senare har ilskan lagt sig ­något.

– Jag gör en bra match, men det är ju inte värt lika mycket när vi inte vinner.

Fjolårets 15 mål och fem assist i superettan har så här långt följts upp av nio mål och tre assist i allsvenskan från U21-landslagsmannen, som följs av klubbar från Holland, Belgien, Norge, Danmark och svenska storlag.