Avslöjar sanningen om bråket i Arsenal

Bekräftar: ”Var en disciplinär åtgärd”

avMartin Tolén

Publicerad:
Foto: IAN KINGTON / IKIMAGES

Alexis Sanchez petades mot Liverpool – efter rapporter om ett bråk på träning.

Arsene Wenger dementerade bråket, men nu avslöjar hjälptränaren Robert Pires sanningen.

– Sanchez petades som en disciplinär åtgärd, säger Pires.

Det stormar kring Arsenal just nu.

Storstjärnan Alexis Sanchez petades i stormötet med Liverpool efter rapporter om ett bråk på träning.

– Det är inte sant. Men jag förstår att ni måste fylla tidningarna och jag respekterar det. Han är en entusiastisk spelare och ibland har han ett häftigt humör. Men om man tittar bakåt i historien har det alltid funnits sådana spelare i alla trupper, dementerade dock managern Arsene Wenger.

Men nu väljer Wengers hjälptränare Robert Pires att avslöja sanningen om bråket.

”Det blev stökigt”

Och mycket riktigt, det uppstod en situation där Sanchez lämnade träningen och därför fick inleda Liverpoolmatchen på bänken.

– Låt mig vara tydlig till skillnad från den engelska pressen. Det fanns inget fysiskt bråk som det har skrivits. Jag var där, deltog under träningen och det här hände i omklädningsrummet. Men det blev lite stökigt på träningsplanen efter en ful tackling på Alexis Sanchez, säger Pires enligt franska RMC.

Och precis som brittisk media rapporterat konfronterades Sanchez av sina lagkamrater efteråt.

– Sanchez lämnade träningen och det borde han inte ha gjort. Vissa spelare, däribland Laurent Koscielny eftersom att han är kapten, gick till honom för att få en förklaring. Men det var bara en verbal konversation, inga slag eftersom de är stora spelare som sitter i samma båt.

Straffet: Petades

Och efter att Sanchez lämnat träningen i förtid bestämde sig också Arsene Wenger – i dag pressad efter totalt 2–10 mot Bayern München i Champions League – för att peta chilenaren.

– Tyvärr fattade Arsene Wenger ett beslut om att straffa Sanchez för detta genom att sätta honom på bänken mot Liverpool. Tyvärr blev det fel, men fansen behöver förstå att det hände något. Det var en disciplinär åtgärd, helt enkelt, avslöjar Pires.

Publicerad: