Buya Turays attack: ”Ni har ingen hjärna

avIbraheem Alsalman

Mohamed Buya Turay anklagades för filmning under gårdagens möte med Elfsborg.

Nu går han till attack.

– Om det här skulle vara en filmning så är jag redo att ta straffet, skriver anfallaren på Instagram.

Kaosmatchen mellan Djurgården och Elfsborg på Tele 2 Arena hade det allt. Rött kort, straff, mål och en otäck skada på Joakim Nilsson.

Just straffsituationen väckte uppmärksamhet.

I den 41:a matchminuten löpte Buya Turay förbi mittbacken Jon Jönsson men föll enkelt i straffområdet och domaren dömde straff. Efteråt har 24-åringen anklagats för filmning och att ingen kontakt fanns i situationen.

”Är en bra skådespelare”

Nu väljer Djurgårdens anfallare, Mohamed Buya Turay, att gå till attack mot de som anklagar honom.

”Alla kan hålla käften. Det är bättre att ni hittar något annat att snacka om för att bli kända. Åk hem och sup er fulla och sen kan ni sova. Jag talar till alla hatare, ni fortsätter häckla och anklaga mig för filmning. Jag vet att ni inte har någon hjärna. Om ni inte har något att göra hemma, så kan jag komma och underhålla er – eftersom jag är så bra skådespelare”, skriver stjärnan på Instagram.

”Har varit hård ton”

DIF:s sportchef Bosse Andersson har tagit del av Instagram-inlägget. Så här säger han till Sportbladet:

– Vi har en annan uppfattning. Mohamed är en fotbollsspelare som i går blev fälld av en motspelare, det kan vi se tydligt. Sen om det var utanför eller innanför straffområdet låter jag vara osagt, det kanske skulle ha varit en frispark. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Andersson.

Det är lite väl hårda ord?

– Ja, det är det. Men läser man på meddelanden så har det också varit en hård ton hela vägen. Man kan förstå hans frustration, säger sportchefen.

Fullkomligt oacceptabelt

På måndagseftermiddagen har Djurgården gått ut till Buya Turays försvar.

Klubben anser att anfallaren inte filmade i situationen - och berättar även att han har fått motta ”mängder av oacceptabla meddelanden” efter matchen.

”Såväl grova kränkningar som rasistiska påhopp. Det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende och något som Djurgården Fotboll härmed vill ta kraftigt avstånd från”.