Wenger hyllar Barças superkedja: ”De förvandlar livet till konst”

Publicerad 2016-03-17

Neymar, Suarez och Messi.

Ett mål var – och MSN-kedjan hade skickat Barcelona till kvartsfinal.

– De kan förvandla vardagligt liv till konst, säger Arsenaltränaren Arsene Wenger enligt Uefa.com.

Arsenal behövde dock inte skämmas, då de stred tappert matchen igenom trots 0–2-underläget från första mötet. Även om de aldrig var riktigt nära mot ett övermäktigt motstånd.

Eller rättare sagt, mot en anfallstrio som bjöd på en ny uppvisning framför ögonen på fotbollsvärlden.

Först var det Neymar som spelades fri av Luis Suarez och rullade in 1–0.

En rökare upp i nättaket av Mohamed Elneny i början av andra halvlek gav Arsenal en kvittering, innan nästa man i Los Tres Amigos skulle skriva in sig i målprotokollet. Luis Suarez ”saxade” med en konstspark in 2–1. Och Lionel Messi fastställde slutresultatet 3–1 med en chipp några minuter från slutet.

CL-resan var därmed slut för Arsenal, vars tränare Arsene Wenger hyllade motståndet efter matchen.

– Vi hade våra chanser men kunde inte göra mål. Det är bara att säga ”bra jobbat” till Barcelona. De har två eller tre spelare som kan förvandla vardagligt liv till konst.

MSN-kedjan och Barça rullar samtidigt till synes ostoppbara vidare mot nya CL-äventyr.