Krisen i ÄFF: "Det fungerar inte alls"

Uppdaterad 2016-07-29 | Publicerad 2016-03-23

Krisen i Ängelholms FF fortfarande inte löst

Christian Järdler

Tio dagar innan premiären i Superettan står Ängelholm med endast 16 spelare på grund av att sex spelare vägrar sänka sina löner.

– Det är en jättebesvärlig situation i omklädningsrummet, säger tränaren Christian Järdler på Superettans upptaktsträff.

Ängelholm FF:s ekonomiska kris ledde till att ledningen vädjade till spelarna om att sänka sina löner med 20 procent.

16 spelare sa ja, sex sa nej.

I helgen spelades en träningsmatch, där de sex spelarna saknades.

Och när upptaktsträffen för Superettan ägde rum under onsdagen, tio dagar innan premiären, är situationen fortfarande inte löst.

– Det fungerar ju inte alls, men vi har blivit bra på att lösa upp knutar i Ängelholm och vi kommer att göra det igen, säger tränaren Christian Järdler när han intervjuas om situationen på scenen.

– Men vi har 16 spelare som fortfarande har full motivation.

Ska man räkna de sex spelarna som förlorade?

– Jag gör det inte än. I dag är de tillbaka i träning.

"Vi ska inte ha dem"

Trelleborgs tränare Patrick Winqvist, som också sitter på scenen, flikar skämtsamt in:

– Vi ska inte ha dem.

Hur är stämningen i laget?

– Jag upplever att det fortfarande är respektfullt, men det är klart att det är en jättebesvärlig situation i omklädningsrummet. Något man aboslut inte önskar så här nära premiären. Men man är lite van vid ekonomiska problem i Ängelholm.

Spelaren Johan Eiswohld:

– Det är jobbigt såklart. Helst av allt hade vi bara velat förbereda oss för serien, men det kan vi inte riktigt göra nu. Alla strävar inte mot samma mål känns det som, när en viss del väljer att gå ner i procent och andra inte så blir det problem i gruppen.

Du tvekade inte om att sänka lönen?

– Nej, dels vill man hjälpa klubben, men också ha någonstans att spela.

När media, tränare och spelare på plats på upptaktsträffen fick rösta om Ängelholms framtid blev domen ”Ängelholm överlever den ekonomiska krisen, men ramlar ur” – som över 50 procent av publiken röstade på.