Fredrik Olsson jublar efter 2-0.

Förra årets skyttekung i superettan har presenterat sig för sin nya klubb på allvar.

Fredrik Olsson satte vackert 2–0 till Halmstad i 3–0-krossen mot Trelleborg.

Precis som mot Sirius senast dröjde det inte länge innan Halmstad fick hål på motståndet.

Alexander Ruud Tveter höll sig framme och petade in 1–0 redan efter två minuter.

2–0 kom efter ett vackert hemmaanfall.

Andreas Bengtsson tunnlade Linus Fridolf på vänsterkanten och slog ett inlägg som föra årets skyttekung, Fredrik Olsson, volleysköt i mål.

– Jätteviktigt att de får göra mål, de var duktiga i Uppsala men hade inte marginalerna på sin sida så det var skönt att de hamnade i målprotokollet, säger Halmstads tränare Janne Jönsson i TV4 Sport.

Haksabanovic straffskytt

Olsson värvades från Jönköpings Södra inför den här säsongen, efter att ha gjort 17 mål på 28 matcher.

Halmstad hann med ännu ett mål i hemmapremiären på Örjans Vall. Fredrik Olsson ordnade en straff i halvlekens sista minut, som 16-årige Sead Haksabanovic sköt i mål.

Den andra halvleken spelades av och Trelleborg står alljämnt utan mål efter två spelade matcher.

Dalkurd lyckades knipa sin första poäng i superettan efter att Varberg först tagit ledningen i den andra halvleken. Kvitteringen kom i den 86:e minuten genom Dalkurds Mirkan Aydin som satte en straff.