Stor dramatik – Juventus vann i Ronaldos premiär

Publicerad 2018-08-18

Stor dramatik utspelade sig i Cristiano Ronaldos Serie A-debut.

Först råkade portugisen olyckligt knocka Chievos målvakt Stefano Sorrentino utslagen – sedan avgjorde Fernando Bernardeschi för Juventus på tilläggstid.

– Jag är glad över första segern i Juvetröjan, skriver Ronaldo på Instagram.

Efter nio makalösa säsonger i Real Madrid har Cristiano Ronaldo bytt land, klubb och liga. Juventus har vunnit Serie A de sju senaste säsongerna och förstärker bara sitt favoritskap med portugisen i truppen.

Men debuten blev knepigare än väntat. Med 20 minuter kvar att spela stod det 2–1 sedan Mariusz Stepinski och ex-Juvespelaren Emanuele Giaccherini gjort mål.

Leonardo Bonucci kvitterade på hörna till 2–2 i minut 75 och länge såg det ut att bli slutresultatet.

Då uppstod en otäck situation på Stadio Marc'Antonio Bentegodi.

Ronaldo i hetluften

Cristiano Ronaldo hade haft en anonym roll i sin Serie A-debut.

Men med fem minuter kvar av ordinarie speltid höll sig portugisen framme i en tuff duell framför målet – en närkamp som slutade så illa att han olyckligt råkade knocka Chievos målvakt Stefano Sorrentino.

Sorrentino låg för ett ögonblick utslagen och orörlig innan han efter en stund återfann medvetandet. Den 39-årige målvakten byttes ut och fördes av planen på bår innan matchen kunde återupptas.

I samband med att Sorrentinos otäcka kollision gjorde Mario Mandzukic 3–2 på nick - men målet dömdes bort på grund av en hands på Ronaldo strax innan han brakade ihop med Sorrentino.

Trots det skulle Juventus återvända hem med samtliga poäng.

En tung slutforcering belönade sig för bortalaget när Fernando Bernardeschi hållit sig framme i den 93:e minuten.

Framspelad av Alex Sandro petade anfallaren in 3–2 på tilläggstid.

Allegri imponerad av Ronaldo

I ett inlägg på Instagram skrev Ronaldo att han var glad över premiärsegern. Juventus tränare Max Allegri var givetvis glad över att det till sist blev tre poäng i öppningsmatchen.

Och han tyckte även att Ronaldos debut såg lovande ut.

– Ronaldo stod sig bra fysiskt trots att han bara har tränar med oss i sju dagar. Han gjorde bra ifrån sig, det är synd att han inte gjorde något mål, säger Allegri till Sky Sport Italia och tillägger:

– Det som jag imponerades mest över var att Ronaldo har kommmit in i laget så bra. Han var väldigt glad i omklädningsrummet och hade sina chanser.

På lördag nästa vecka tar Juventus emot Lazio i den andra omgånge av Serie A.

Söndag 22.15: Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se!

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)