Publicerad 2018-12-22

Robin Olsen storspelade.

Men Roma föll ändå i toppmötet med Juventus.

– Ronaldo–Olsen 0–3, säger experten Kalle Karlsson i Sportbladets sändning.

Huvudstadslaget har gått knackigt så långt i årets Serie A och parkerade inför kvällens match på tionde plats.

Juventus däremot, har gått allt annat än knackigt. Laget, som inför säsongen gjorde sommarens värvning i superstjärnan Cristiano Ronaldo, hade 15 segrar och ett kryss på sina 16 spelade matcher.

Supermatch mellan stolparna

Således en tuff uppgift för Roma och svenske Robin Olsen i målet.

Men Olsen gjorde en stormatch och stoppade samtliga Ronaldos försök att utöka sin målskörd i årets seriespel.

I den första halvleken tippade han portugisens välplacerade skott till hörna, och i den andra halvleken gjorde 28-åringen flera kanonräddningar på närskott från Ronaldo. Bland annat en reflexräddning efter hörna.

– Hittills är det väl Ronaldo – Olsen 0–3. Han har gjort tre riktigt svettiga räddningar på Ronaldos skott. Det är nästan ett under att det inte blir mål där, säger experten Kalle Karlsson i Sportbladets sändning.

Mandzukic matchhjälte

Men det hjälpte föga eftersom Mario Mandzukic spräckte målnollan för hemmalaget på nick i den första halvleken. Kroatens nickmål blev matchens enda, och Roma blev utan poäng för femte gången i årets seriespel.

– Synd för Roma, synd för Olsen och synd för di Francesco att Santon står och sover vid första stolpen. Om han går in framför Mandzukic och nickar undan den där bollen är det aldrig ens en målchans, säger Karlsson.

Douglas Costa hade sedan 2–0-bollen i nät i slutskedet av matchen men målet dömdes bort för en stämpling på mittplan i ett tidigare skede efter VAR-granskning.

Har tagit 49 av 51 möjliga poäng

Segern gör att Juventus drygar ut sin ledning i Serie A. Klubben har spelat in 49 av 51 möjliga poäng och ligger åtta poäng före tvåan Napoli.

Roma ligger kvar på tionde plats med 24 poäng.