Watford tog tredje raka – med Sema som kapten

Publicerad 2018-08-26

Watford har fått en drömstart på Premier League-säsongen.

Mot Crystal Palace säkrade man tredje raka segern – efter att Ken Sema fått avsluta matchen som lagkapten.

– Tre i rad är något speciellt, något otroligt, säger Watfordtränaren Javi Garcia efter den historiska segern.

Ken Sema och hans lagkamrater i Watford kan inte begära mycket mer av Premier League-upptakten. Efter segrar mot Brighton och Burnley i de två första omgångarna följde ”The Hornets” i dag upp med tredje raka hemma mot Crystal Palace.

Efter en inledning där Palace skapade mest och bäst tog Watford över matchen allt mer i slutet av första halvlek. Men det dröjde åtta minuter in i andra akten innan Roberto Pereyra gav Watford ledningen med en fin individuell prestation. Argentinaren vände upp och böjde in 1–0 i bortre. Det välplacerade skottet var vänsterytterns tredje mål på lika många matcher.

På samma poäng som Liverpool

Precis när Ken Sema tog av sig överdragskläderna på bänken kom också 2–0 när José Holebas böjde in ett inåtskruvat inlägg direkt i bortre gaveln.

Sema fick speltid de sista 20 minuterna – som blev nervösa efter att Wilfried Zaha reducerat. Men svensken och hans lagkamrater höll undan. Faktum är att Sema fick spela de tre sista tre minuterna med lagkaptensbindeln efter att Troy Deeney gett honom den vid ett sent byte.

Med nio poäng skuggar Watford de två övriga fullpoängarna, Liverpool och Chelsea, i den haltande tabelltoppen. Starten är den bästa i högstaligan i klubbens historia.