Har kopplat greppet om La Liga: Visst kan det här hålla

Barcelona körde fast och såg ut att tappa poäng.

Då slog han till.

- Samuel Eto"o räddade oss i kväll, säger Barcas tränare Frank Rijkaard.

SEGERVRÅLET Samuel Eto"o har precis gjort 2-1 för Barcelona mot Levante bara minuterna före slutsignalen. Målet var viktigt för Barça som nu rycker rejält i toppen av La Liga.

Barcelona går till juluppehållet som vintermästare - men gårdagens seger mot lilla Levante kom inte på beställning. Barca hade det väldigt tufft mot den respektlösa nykomlingen.

Portugisen Deco gav hemmalaget ledningen efter en knapp halvtimme, men efter en timmes spel kom chocken - gästernas kvittering genom Jofre.

Matchklockan stod på 87 minuter och Levante hade fortfarande en överraskande, men välförtjänt, poäng på Nou Camp.

Delar av publiken hade redan lämnat arenan.

De som stannade kvar frälstes av Eto"o.

Ronaldinho stod, som så ofta förr, för förarbetet, Eto"o sköt in 2-1 och de tre poängen för Barcelona var hemma.

- Det här var inte vår bästa kväll. Men jag ser optimistiskt på framtiden, säger Rijkaard till den spanska sporttidningen Marca.

Eto"os trettonde mål

Barcelonas försprång i tabelltoppen är nu hela tolv poäng. Real Madrid, som i kväll möter femteplacerade Sevilla, har tretton pinnar upp till katalanerna. Visserligen har "los galacticos" spelat två matcher mindre än Barça, men försprånget är ändå oväntat stort.

- Visst kan det här hålla, säger Rijkaard.

Den bidragande orsaken till Barcelonas starka inledning av säsongen är superanfallet, med Eto"o i spetsen. Gårdagens fullträff var hans trettonde i ligan - och ledningen i den spanska skytteligan är numera ohotad.

- Han var tvungen att göra det för oss i kväll, erkänner Rijkaard.