Gamla BP-spelarna gav Djurgården segern i allsvenska genrepet

Publicerad 2018-03-24

Jacob Une Larsson gjorde matchens enda mål. Arkivbild.

BP och Djurgården spelade allsvenskt genrep på Grimsta IP.

Där trivs Jacob Une Larsson och Jesper Karlström – de BP-fostrade Djurgårdsspelarna ordnade segern åt gästerna.

– Det är klart att det är speciellt att komma tillbaka hit när man har varit här i så många år, säger Une Larsson till Sportbladet.

Temperaturen på Grimsta IP visade fem plus, spelet nådde dock inte upp till samma betyg inledningsvis. Känslan var mer allsvensk uppvärmning än genrep.

Djurgården hade mycket boll och var tålmodiga i sitt passningsspel (”Börja om”, ropade Özcan Melkemichel när laget körde fast på kanten), men det skulle dröja fram till den 15:e minuten innan laget skapade sin första riktigt heta chans. Badji vann bollen i en närkamp mot Rauschenberg och frispelade Kozica, som dock fick felträff och missade öppet mål.

Kozica i stolpen

BP försvarade sig lågt och när laget väl gick till anfall blev Bajram Ajeti ofta för ensam på topp.

Djurgården fortsatte att skapa chanser. Kozica smekte en boll i stolpen och Badji frispelade Ring två gånger om, men nyförvärvet från Kalmar fick inte in bollen.

När Djurgården i den 65:e minuten tog ledningen var det genom två före detta BP-spelare. Efter en hörna fick inbytte Jesper Karlström bollen utanför straffområdet och slog ett fint inlägg som vikarierande lagkaptenen Jacob Une Larsson nickade in i mål bakom BP-målvakten Nikola Petric.

Borde gjort 2–0

Efter 77 minuter borde Djurgårdens inbytte anfallare Julian Kristoffersen gjort 2–0 till bortalaget efter att Petric fått en hemåtpassning och slagit bollen rakt på norrmannen. Kristoffersen verkade dock lika överraskad som alla andra och sköt rakt på Petric.

Matchen slutade med uddamålsseger för Djurgården som i den allsvenska premiären möter Östersund borta.

– Det är klart att det är speciellt att komma tillbaka hit när man har varit här i så många år, men i slutändan är det bara en vanlig match. BP är en väldigt bra plantskola och det är kul att det är så många som har lyckats ta steget till Djurgården, säger Jacob Une Larsson till Sportbladet.

”Ineffektiva framför mål”

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var nöjd med försvarsinsatsen och att laget ännu en gång höll nollan.

– Men vi är fortfarande ineffektiva framför mål, vi har några riktigt bra målchanser där det bara ska vara mål, säger han.

För BP:s del väntar Norrköping på bortaplan i den allsvenska premiären.

– Jag tycker att vi dominerade i början av andra, inte bara bollinnehavet utan även i att skapa chanser. Men sedan gör de mål efter ett fint inlägg och en fin nick och då blir det en annan match eftersom vi måste riskera mer. Vi skapar bra chanser som hade kunnat ge oss 1–1, säger lagets nye portugisiske tränare Luis Pimenta.