John Guidetti slog till med andra målet för säsongen.

Och straffades med en mystisk varning - på bänken.

Sparsamt med speltid i Alavés, petad i landslaget och ett enda klubbmål för säsongen.

Inför kvällens hemmamöte med Valladolid hade Guidetti varit bänkad i tre raka matcher.

Men nu var svensken tillbaka från start. Och han levererade direkt.

Utnyttjade målvaktstavla

Det tog bara tre minuter innan 27-åringen nätade.

Målet kom efter ett slappt ingripande från gästernas Yoel. Valladolid-målvakten skulle bara slå ifrån sig bollen, men det tog tid och Guidetti hann fram.

Han kastade sig mot bollen, träffades och blockerade in 1–0 - Guidettis andra mål för säsongen.

Skadade sig - fick mystisk varning

Efter drygt 70 minuter ledde Alavés med 2–1. Då fick Guidetti en kraftig smäll mot foten.

Han blev liggandes, fick behandling och haltade av planen för ett byte. Men anfallaren skulle göra ytterligare avtryck i matchen.

Sju minuter senare, kort efter att Valladolid kvitterat på straff, tog huvuddomaren nämligen fart mot hemmalagets bänk.

Han stegade fram mot Guidetti och visade det gula kortet.

Svensken svarade med att se helt oförstående ut och titta mot fjärdedomaren, som verkar ha uppfattat något slags regelbrott på bänken.

Exakt vad som hände, eller vad som sades, är oklart i nuläget.

Matchen slutade 2–2.