Irritationen efter fula stämplingen i United-segern

Publicerad 2019-07-25

Manchester United mötte Tottenham i Shanghai.

Då klev 18-årige engelsmannen Angel Gomes fram och avgjorde tillställningen.

Men snackisen efteråt handlade i stället om kaoset som utbröt i första halvlek, när Moussa Sissoko trampade på en liggande Daniel James i bröstkorgen.

Manchester United kom till avspark med tre raka segrar i ryggen efter tre försäsongsmatcher. Senast blev det 1–0 mot italienska Inter.

I den matchen tvingades den svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf kliva av på grund av smärtor i det ena låret.

Men United-managern kom med glädjande besked i tisdags.

– Lindelöf är okej, sa Ole Gunnar Solskjaer då.

Lindelöf inledde på bänken

Mot ligakonkurrenten Tottenham inledde Lindelöf trots det positiva beskedet från avbytarbänken.

Därifrån fick han se fransmannen Anthony Martial sätta 1–0 till United i matchens 21:a minut. Efter en perfekt tajmad yttersida i djupet från Andreas Pereira på högerkanten, avslutade Martial sedermera förbi Spurs-målvakten Paulo Gazzaniga intill den främre stolpen.

Kort därefter utbröt ett större bråk på innerplan efter en situation nere vid ena hörnflaggan på Tottenhams planhalva.

Klev i bröstkorgen på walesaren

Spurs-mittfältaren Moussa Sissoko och Uniteds sommarförvärv Daniel James kämpade om bollen, när fransmannen utdelade en hänsynslös tackling på James bakifrån. Strax därefter, när James låg ner i smärtor, trampade Sissoko walesaren i bröstkorgen samtidigt som han sprang därifrån med bollen i behåll.

United-spelarna flög då i luften och samlades kring domaren för att uttrycka sin irritation över förseelsen. Scott McTominay hade även en egen uppgörelse med Harry Kane, men den situationen liksom det stora hela lugnade ner sig efter en stund.

Slapp varning

Resultatet av bråket blev att Sissoko på något sätt undvek varning, och fransmannen var därmed kvar på planen tills dess att han blev utbytt i den andra halvleken.

En som däremot byttes in i matchen, i mängden av alla byten som gjordes, var Victor Nilsson Lindelöf som fick fyrtiofem minuter i benen.

Matchen i sig då?

18-åring blev matchhjälte

Lucas Moura kvitterade efter dryga timmen, men det skulle bli en 18-åring som fick sista ordet.

Med tio minuter kvar väggspelade den offensive United-mittfältaren Angel Gomes, inbytt i den andra halvleken, med Juan Mata på vänsterkanten - och från en snäv vinkel placerade engelsmannen kyligt in 2–1 intill den bortre stolpen, ett resultat som stod sig matchen ut.

Därmed har United fyra raka segrar under försäsongen.

Värt att notera är att Eric Bailly klev av på bår efter endast elva minuter på planen. Skadeläget är oklart för United-mittbacken i dagsläget.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)