Liverpool FC

Titelracet har hela tiden stått mellan City och Liverpool.

De senaste veckorna har Pep Guardiolas ljusblå maskin sett snäppet vassare ut och tagit sju raka trepoängare. Den senaste kom i går (lördag) borta mot nästjumbon Fulham och därmed lade man över pressen på Liverpool.

Hur Jürgen Klopps gäng svarade? Genom att få en drömstart i toppmötet mot Tottenham.

I den 16:e minuten tog man ledningen med 1-0 efter ett mönsteranfall där Andy Robertsson slog ett perfekt inlägg som brassen Roberto Firmino lika perfekt nickade in bakom Hugo Lloris.

Men sen kom kallduschen.

Spurs kvitterade

För i den andra halvleken var det Spurs som förde spelet och skapade de flesta farligheterna – och i den 70:e minuten kom utdelningen. Harry Kane slog en millimeterprecis frispark ut till Kieran Trippier, som spelade vidare till Christian Eriksen, som i sin tur serverade Lucas Moura till öppet mål och vips – så var det 1-1.

Det såg också länge ut att bli slutresultatet, och i så fall hade det gett Manchester City en chans att – via seger mot Cardiff på onsdag – rycka till en tre poängs stor serieledning.

Galet avgörande

Men det sista ordet var inte sagt.

För i den 90:e minuten frälstes Liverpool – av ett självmål.

Mohamed Salah fick i väg en nick som Hugo Lloris räddade, men inte bättre än att bollen studsade rakt på Toby Alderweireld.

Den belgiske mittbacken försökte reparera skadan, men fastnade med foten i gräset och fick se bollen retfullt rulla in i mål fram till 2–1 Liverpool.

Resultatet gör att Liverpool glider upp i tillfällig (?) serieledning, två poäng före Man City som har en match mindre spelad och ställs mot bottengänget Cardiff på onsdag.