Barcelona lyckades inte med ett nytt mirakel.

Juventus höll tätt på bortaplan och är vidare i Champions League.

Efter uttåget tröstades Neymar av motståndarna.

Neymar tröstas efter slutsignal.

Barcelona förlorade den första kvartsfinalen mot Juventus med 0-3 och var illa ute i Champions League.

Men med PSG-matchen i färskt minne, där Barcelona förlorade den första åttondelen med 0-4 och vann den andra med 6-1, var det ingen som räknade bort katalanerna.

Barcelonatränaren Luis Enrique lovade dessutom, mer eller mindre, ett nytt mirakel.

– Till fansen säger jag: gå inte hem i 80:e minuten för då kommer ni missa något. Det här är ännu en kväll för att skriva historia, sa han inför avspark.

Men Barcelona lyckades inte få hål på Juventus tajta försvar i den första halvleken. Lionel Messi, som aldrig lyckats göra mål på Gianluigi Buffon, klarade inte det den här gången heller.

Barcelona fortsatte att försöka skapa chanser efter paus, men det blev aldrig något mål. Juventus försvarade sig till 0–0 och är därmed vidare till semifinal.

– Vi visste att Barcelona var redo att riskera allt, men vi stängde ner alla ytor. Att göra tre mål i första matchen och sedan inte släppa in något mål på Camp Nou är bevis på att vi är ett bra lag. Jag tror att alla lag vill undvika oss nu, säger Leonardo Bonucci.

”Ett fantastiskt lag”

I Barcelonalägret var det desto tyngre och Neymar kunde inte hålla tårarna tillbaka efter slutsignalen. Han fick dock tröst av Juventus Dani Alves och Juan Guillermo Cuadrado innan han lämnade planen.

– Vi hade lite otur. Vi hade lite chanser, men i sista stund var det alltid någon i Juventus där. Vi får säga grattis till dem, säger målvkaten Marc-André ter Stegen till Viasat.

Gerard Pique delar ter Stegens analys.

– Juve är ett fantastiskt lag. De var bäst och förtjänar att gå vidare. Vi hade våra chanser men efterhand blev hindren stora som berg, säger han.

Vilka lag som möts i semifinalerna lottas på fredag klockan 12.00.