Visades ut – efter videogranskning

Uppdaterad 2017-06-14 | Publicerad 2017-06-13

Dele Alli gick omkull i straffområdet efter en duell med Raphael Varane i Englands möte med Frankrike.

Då visade domaren ut fransmannen – efter att ha tagit hjälp av videogranskning.

Frankrike fick trots det sista ordet när Ousmane Dembele slog in segermålet till 3–2.

Tempot var högt under den första halvleken mellan Frankrike och England i vänskapslandskampen på Stade de France. Monacos superlöfte Kylian Mbappé fanns med i den franska startelvan och var en bidragande faktor till att hemmalaget kunde gå till halvtid med en 2–1–ledning.

Tog hjälp av videodomare

Direkt i den andra halvleken kvitterade England när Harry Kane slog in sitt andra mål för kvällen på straff.

Situationen som ledde fram till målet var dock kontroversiell. Dele Alli föll i en duell med Raphael Varane och domaren valde att ta hjälp av videogranskning.

Fifa har valt att testa videodomare i U20–VM och har även gjort det i ett flertal vänskapslandskamper. Fotbollsorganet har även öppnat för att använda tekniken under VM i Ryssland 2018.

Dembele hjälte

Efter någon minuts avbrott pekade domaren på straffpunkten och visade även ut Varane. Hemmalaget fick därmed spela större delen av den andra halvleken med en man mindre.

Frankrike fick ändå sista ordet den här kvällen. Dortmunds Ousmane Dembele slog in segermålet till 3–2 i den 78:e minuten, framspelad av just Mbappé.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och loppen live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se