Ny jättetavla av Uniteds målvakt

Roy Keane rasar: ”Hade dödat honom”

Publicerad 2020-03-01

David De Gea stod för en jättetavla när Manchester United spelade 1–1 mot Everton.

Nu sågas han av legendaren Roy Keane, men skyddas av Ole Gunnar Solskjaer.

– Jag har fullt förtroende för De Gea, säger tränaren.

United hade hållit nollan i tre raka ligamatcher, men borta mot Everton bröts trenden direkt. Efter tre minuters spel stod David De Gea och sov med bollen. När han till slut tvingades rensa iväg den på måfå drog han den i stället rakt på en framstormande Dominic Calvert-Lewin varpå bollen studsade på Evertonanfallaren, in i mål.

Tabben fick United-ikonen Roy Keane att se rött.

– Hade jag varit United-tränare hade jag dödat honom. Han tar alldeles för lång tid på sig. Vad håller han på med?! Det här är en extremt viktig match för topp 4-jakten. Jag hade lynchat honom i halvtidspausen, säger Keane i Sky Sports.

Solskjaer är desto lugnare...

– Det är sådant som händer. Jag har fortsatt fullt förtroende för De Gea, säger han.

I den 31:a minuten kvitterade Bruno Fernandes till 1–1. Den gången var det Everton-keepern Jordan Pickford som stod för ett tveksamt ingripande.

Galna slutminuter

Bägge målvakterna skulle dock revanschera sig. För i matchens slutminuter stod först Pickford för en sanslös räddning på Odion Ighalos avslut från nära avstånd. Kort senare gjorde De Gea en fin benparad på Gylfi Sigurdssons avslut.

– I mina ögon är De Gea en av världens bästa målvakter, säger Solskjaer.

Ancelotti fick rött

På returen tryckte Calvert-Lewin in det som många trodde var segernålet för Everton, men målet dömdes bort efter VAR-granskning då videodomarna ansåg att Sigurdsson – i offsideposition – påverkade spelet.

Everton-tränaren blev så förbannad att han efter matchen skällde ut huvuddomaren Chris Kavanagh – och fick rött kort.

– Vad jag sa till domaren håller jag för mig själv. Men det var inte mitt första röda kort och förmodligen inte mitt sista, säger Ancelotti.