Arsenal körde över Bristol – stjärnan gjorde sex mål

Publicerad 2019-12-01

Vivianne Miedema, 23, hade en storartad show.

Storstjärnan stod för sex (!) mål och fyra assist när Arsenal pulveriserade Bristol City med 11–1.

Arsenal tog emot nästjumbon Bristol City.

Och det var aldrig något snack om saken.

Londonklubben tog tag i matchen och efter den första halvleken stod det 4–0.

”Ni läser rätt”

I den andra halvleken fortsatte överkörningen. Arsenal gjorde sju mål till och matchen slutade med hela 11–1.

Vivianne Miedema anmärkte sig lite extra. Arsenal-stjärnan hade en fin dag på jobbet och var inblandad i tio av målen. Nederländskan gjorde sex mål och fyra assist på 65 minuter. Därmed slog Miedema sitt eget rekord för antal gjorde poäng per match. När hon ställdes mot Liverpool 2018 gjorde hon tre mål och två assist, enligt statistiksjätten OpteJoe.

”Ja, ni läser rätt, två hattricks för Vivianne Miedema”, skriver klubben på Twitter.

Storsegern betyder att Arsenal tar över serieledningen i en haltande tabell. Manchester City har lika många poäng och Chelsea ligger två poäng bakom, med en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se