RB Leipzig vann mot Schalke och leder återigen bundesliga.

Emil Forsberg låg bakom vinsten med en frispark som gav segermålet.

Det var nykomlingens åttonde raka vinst.

– Vi är tillräckligt bra för att vinna mot alla lag i serien och har visat det, säger Emil Forsberg.

Emil Forsberg och RB Leipzig har haft en fantastisk höst i bundesliga. Och i dag förlängdes den med ännu en vinst – den åttonde raka den här säsongen.

RB Leipzig vann med 2-1 mot Schalke och toppar återigen tyska högstaligan. Laget är tre poäng före regerande mästaren Bayern München.

Forsberg bakom målet

Segermålet kom i början av den andra halvleken. RB Leipzig fick en frispark på vänsterkanten och Emil Forsberg skickade in en hård boll mot mål.

Sead Kolasinac, som hade gjort Schalkes kvittering i den 31:e minuten, lyckades inte nicka bort Forsbergs frispark. Han styrde i stället in bollen bakom egen målvakt Ralf Färhmann.

– På frisparken har han ingen annan möjlighet än att försöka toucha bollen. Den tar på honom och går in, säger Emil Forsberg.

Det självmålet gav tre poäng till Leipzig.

”Levererat poäng hela tiden”

Forsberg var nära att göra mål i slutet av matchen med en klack, men bollen rensades undan på mållinjen. Men 25-åringen är nöjd med hösten ändå.

Han har gjort tolv poäng – fem mål och sju assist –på tretton matcher.

Du och Leipzig gör succé i Tyskland. Vad säger du om intresset kring dig nu?

– Klart det blir stort intresse om man spelar på en hög nivå som bundesliga och leder ligan också. Och jag har ju levererat poäng hela tiden.

Drömstart för Leipzig

Hemmalaget fick en smakstart. Leipzig fick straff i den första minuten.

Emil Forsberg har skjutit flera straffar den här säsongen, men den här gången tog Timo Werner hand om den. Han sköt in 1-0 till Leipzig i den andra minuten.

– Timo ordnade straffen själv och ville ta den, säger Forsberg.

Kolasinac kvitterade som sagt efter en dryg halvtimme. Men Leipzig vann till slut med 2-1 och har fortfarande inte förlorat i bundesliga.

– Vi tar en match i taget och spelar för att vinna varje.

Trodde du att ni skulle vara i toppen efter 14 omgångar?

– Jag trodde kanske inte att vi skulle leda ligan efter 14 omgångar, men visste om att skulle vi spela ut många lag så skulle vi ta många poäng.