Victor Nilsson Lindelöf med assist mot Huddersfield

Uppdaterad 2018-12-27 | Publicerad 2018-12-26

Victor Nilsson Lindelöf gör succé i Manchester United.

Mot Huddersfield stod han för indirekt assist – men svensken blev överglänst av Paul Pogba.

Victor Nilsson Lindelöf missade några matcher för Manchester United på grund av en ljumskskada. Men stjärnan var tillbaka mot Liverpool i slutet av december. I den senaste matchen mot Cardiff hyllades Nilsson Lindelöf stort och utsågs till en av matchens bästa spelare.

”Köptes för att attackera med boll i försvaret och gjorde äntligen just det. Blomstrar i en offensiv försvarsroll och United fick se den renaste skymt av den spelare de köpt”, skrev Manchester Evening News och gav 24-åringen en åtta i betyg.

Lindelöf hyllas

Även mot Huddersfield utsåg tidningen Nilsson Lindelöf till en av matchens bästa med en sjua i betyg. Svensken var bra såväl offensivt som defensivt och låg bakom Uniteds ledningsmål.

På en hörna gick svensken upp i en höjdduell och nickskarvade bollen mot mål. Målvakten räddade, men på returen kunde Nemanja Matic trycka in 1-0.

”Bidrog stort till Nemanja Matics ledningsmål på hörnan och såg överlag självsäker ut på sin tredjedel.”, skriver Manchester Evening News.

Pogba tillbaka

De enda som fick bättre betyg än Nilsson Lindelöf var David de Gea och Paul Pogba. Båda stod för avgörande insatser i den andra halvleken.

Huddersfield var först nära en kvittering, men de Gea stod för en jätteräddning. I stället för 1–1 kunde Pogba tre minuter senare utöka till 2–0. Stjärnan, som inte hade gjort mål sedan i slutet av oktober och bänkats av José Mourinho, ökade sedan på till 3–0.

Mathias Jorgensen reducerade innan matchen var slut, men Uniteds seger var aldrig hotad.